MTK-Jäsenedut

Aurinkovoima

Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua energiaa huomattavasti halvempaa. Laadukkaasti suunniteltu aurinkovoimala voi säästää vuotuisissa sähkökustannuksissa jopa 30% ja tuottaa energiaa 30 vuotta. Etu koskee vain 6.9 jälkeen lähetettyjä tarjouksia.

Lemkem tarjoaa MTK-Jäsenille 5-7,5 %
alennuksen valmiista aurinkovoimalapaketeista


Energiaa säästävä valaistus

Valaistusuudistus on ylivoimaisesti nopein ja tehokkain tapa säästää energiakustannuksissa. Takaisinmaksuaika voi lyhimmillään olla vain kuukausia. Älyvalaistus säästää tyypillisesti 20-40% sähköä vuodessa.

MTK-Jäsenille 10% Alennus LED-valaistuksesta, asennuksella tai ilman.
Myös verkkokaupan valaisimista 10% ALE

modern lighting in the warehouse

Hallin uusi valaistus toi 17 000€ säästöä vuodessa

20-40%

Energiaa säästävällä älyvalaistuksella voidaan säästää jopa 20-40% vuotuisesta sähkölaskusta

1vko

Energiaa säästävän valaistuksen asennus kestää suurissa kohteissa viikon ja voidaan toteuttaa kätevästi aurinkovoimalan asennuksen yhteydessä

1h / Etä

Kartoitamme tilan tai kiinteistön n. 1h tunnin käynnillä tai etänä ja laadimme maksimaaliset energiansäästöt tuovan valaistussuunnitelman

Miltä kuulostaisi, jos maatilanne voisi säästää 20 – 40 prosenttia vuotuisesta sähkölaskustaan ja parantaa eläinten hyvinvointia?

Energiaa säästävä valaistus on maatilalle helpoin tapa taklata nousevia energiakustannuksia ja säästää valtavasti vuositasolla. Valaistuksen päivittäminen älykkääseen LED-teknologiaan maksaa itsensä takaisin jo toteutuksen takuuaikana, jonka jälkeen reaalisäästöt nousevat huikeiksi. Valaistus myös parantaa eläinten hyvinvointia ja sitä voidaan ohjata älypuhelimen sovelluksella.

Huoltovapaus, pitkäikäisyys ja pieni energiankulutus

Energiaa säästävä valaistus on nopeiten toteutettava energiatehokkuustoimi, jonka maatila voi tehdä. LED-valaisinten huoltovapaus tarjoaa vaivatonta käyttöä sekä pitkäikäisyyttä, joka yhdessä pienen energiankulutuksen kanssa takaa sen, että säästöjä syntyy varmasti lyhyelläkin aikavälillä.

Miten valaistus vaikuttaa lypsykarjatilan arkeen?

Navetan valaistus vaikuttaa eläinten hyvinvointiin, lehmien maidontuotantoon ja ihmisten työskentelyyn navetassa. Hyvällä valaistuksella on lukuisia positiivisia seurauksia.

Number one ball

Valoa oikeaan paikkaan

Navetoissa on monia paikkoja ja toimintoja, joissa erityisesti tarvitaan valoa. Esimerkiksi ruokintapöydällä tarvitaan riittävästi valoa, lypsyrobotin ja muiden laitteiden huoltoa varten on saatava kunnon valaistus

Number two ball

Valoa oikeaan aikaan

Lehmien vuorokausi rytmittyy valon määrän mukaan. Automaattisella valaistuksen ohjauksella vuorokausirytmin ylläpito on vaivatonta.

Number three ball

Valolla voi ohjata toimintoja

Eläimet liikkuvat mieluummin valoa kohti, kuin siitä poispäin. Lehmiä voidaankin ohjata tai houkutella valaistuksen avulla muun muassa lypsyrobotin käsittelyyn ja ruokintapöydän ääreen.

LED-valaistusuudistus hyväksytty osa ELY-tukea

Maatiloilla on mahdollista hakea ELY-tukea, jos investoinnin tarkoitus on edistää työympäristöä, tuotantohygieniaa, eläinten hyvinvointia tai ympäristön tilaa. Hyvänä esimerkkinä tällaiseen tukeen oikeuttavista muutoksista on vanhan navetan valaistuksen uudistaminen.

30%

Itse tuotetulla aurinkosähköllä voidaan säästää jopa 30% vuotuisesta sähkölaskusta.

25%

Aurinkosähköjärjestelmän sijoitetun pääoman tuotto jopa 25%.

1vko

Aurinkosähköjärjestelmän asentamisessa kestää noin 1 viikko.

Vähennä verkosta ostetun energian määrää ja energian kokonaiskustannuksia

Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua sähköä huomattavasti edullisempaa, ja oikein suunniteltu aurinkosähköjärjestelmä voi säästää vuotuisissa sähkökustannuksissa jopa 30 %. Takaisinmaksuajat voimaloissa ovat n. 4–6 vuotta maatiloilla. Muista myös 40% hankintatuki!

Aurinkovoimalan kannattavuutta tehostaa 40% suuruinen maatalouden investointituki

Maatilojen aurinkovoimaloihin voi hakea 40 % Ely-keskuksen tukea, mikä parantaa entisestään investoinnin kannattavuutta. Säästöt energiakuluissa käynnistyvät valoisana vuodenaikana heti järjestelmän käyttöönotosta.

Aurinkovoimalan suunnittelun ja toteutuksen merkitys

Laadukkaasti suunniteltu ja toteutettu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää useita kymmeniä vuosia maatilan katolla. Teemme aina kiinteistökohtaisen kannattavuuslaskelman, jossa huomioidaan tarkka sähkönkulutus, katon kaltevuus, ilmansuunnat ja kantavuuskuormat.

Jotta aurinkoenergian ympäristövaikutus voidaan maksimoida, on myös paneelien valmistuksen tapahduttava ympäristöystävällisesti. Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan. Voimalan toimitukseen kuuluu myös etäseuranta.

Lemkem Avaimet käteen -aurinkovoimaloissa käytetään vain markkinoiden korkealaatuisimpia ja vastuullisimmin tuotettuja yksikristallipaneeleita. Tuomme itse maahan, suunnittelemme, asennamme ja huollamme kaikki asentamamme aurinkosähköjärjestelmät.

Seuraa aurinkoenergian tuottoa puhelimella etäseurantajärjestelmän avulla!

Asentamissamme aurinkovoimaloissa on valmiiksi integroitu etäseurantajärjestelmä, jonka avulla voit pitää sähkönkulutustasi jatkuvasti silmällä. Kaikki tiedot ovat käytettävissä milloin ja missä tahansa. Saat ilmoituksen merkittävistä tapahtumista.

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme.

LED-valaistuksella 60% pienempi energiakulutus

LED-valaistus kuluttaa energiaa noin 60% vähemmän kuin loisteputkivalaistus.

Älyvalaistus parantaa tutkitusti terveyttä

LED-valaistus vähensi käyttäjien silmärasitusta 51%, päänsärkyjä 63% ja väsymystä 56%.

Viihtyvyys parani 90% kiinteistössä

LED-valaistuksen myötä 90% käyttäjistä ilmoitti viihtyvyyden parantuneen.

3 vuoden takaisinmaksuaika

LED-valaistukseen investoiminen maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.