34 latauspaikkaa

Toteutimme taloyhtiöille 34 paikkaisen etäkäyttöisen sähköautojen latausjärjestelmän.

14 000€ kustannukset

Taloyhtiöille etäkäyttöinen latausjärjestelmä maksoi reilut 14 000€, mistä ARA:n avustus kattaa 35%.

Lahden Tapparakatu 13:n taloyhtiöt Lehmus ja Lehtikuusi löysivät ratkaisun uudistukseen, joka on pian edessä muillakin

Tapparakatu 13:n uudehkojen asuinkerrostalojen parkkipaikka Lahden Launeella näyttää nopeal­la silmäyksellä aivan tavalliselta. Lämmitystolppien siniset kannet kuitenkin paljastavat, että asunto­yhtiöt Lahden Lehmus ja Lehtikuusi ovat Päijät-Hämeen alu­eella edelläkävijöitä.

Toteutimme taloyhtiöille 34 paikkaisen etä­käyttöisen sähköautojen latausjärjestelmän, joka kattaa vieraspaikkoja lukuun ottamatta kaikki autopai­kat. Järjestelmä perustuu hitaaseen lataukseen, jossa autoja pidetään latauksessa esimerkiksi yön yli. Näin toteutettuna latauspaikan hinta on merkittävästi edullisem­pi kuin pikalatausvaihtoehdossa.

”Kustannukset olivat taloyhtiös­sämme reilut 14 000 euroa, mistä ARA:n avustus kattaa 35 prosenttia. Hinta per paikka on luokkaa 320 euroa. Se ei kaada minkään talo­yhtiön taloutta.”

Heikki Känsälä, Asunto Oy Lahden Lehmuksen hallituksen puheenjohtaja

Ladattavien autojen osuus vuonna 2021 kasvoi noin 30 pro­senttiin rekisteröinneistä. Use­at suuret autonvalmistajat ovat ilmoittaneet luopuvansa tulevai­suudessa polttomoottoriautojen valmistamisesta.

Tapparakatu 13:ssa uskotaan, että siellä tehty ratkaisu voi toimia esimerkkinä muille taloyhtiöil­le. ”Taloyhtiöiden pihalla homma ei toimi niin, että autoa ladattai­siin pikalatauksesta ja siirrettäisiin pois, kun akku on täynnä. Auto viedään parkkiin, ja se on siinä. Ei sitä ruveta siirtelemään”, Känsälä toteaa.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

20milj. kg säästettyjä CO2-päästöjä

Asiakkaamme ovat säästäneet 20milj. kg CO2-päästöjä aurinkovoimalla.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

95% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.