Hiilineutraali taloyhtiö™ kustannuksia säästäen

Jokaisella taloyhtiöllä on mahdollisuus saavuttaa tiedeperustainen hiilineutraalius, vaikuttaa ilmastoasioihin yllättävän paljon omalla panoksellaan ja säästää valtavasti kustannuksia.

20milj. kg säästöt CO2-päästöissä

Asiakkaamme ovat säästäneet 20milj. kg CO2-päästöjä aurinkovoimalla.

1milj. € säästettyjä kustannuksia

Säästimme 1 000 000€ maalämmöllä asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

1000+ asennettua aurinkovoimalaa.

Olemme asentaneet yli 1000 aurinko-voimalaa eri kokoisiin kiinteistöihin.

Hiilineutraaliksi 3-6 kuukaudessa.

Tiedeperustaisen hiilineutraaliuden voi saavuttaa 3-6 kuukaudessa.

Miten ihan oikeasti taloyhtiöstä tehdään hiilineutraali?

Suomessa on noin 88 000 asunto-osakeyhtiötä. Oman taloyhtiön energiankäyttöä ei välttämättä tule ajatelleeksi, mutta se kyllä kannattaa: energia- ja vesikustannusten osuus taloyhtiön hoitokuluista on peräti 30–40 prosenttia. Jokainen säästetty kilowattitunti ja vesilitra näkyvät suoraan euroissa ja ympäristökin kiittää.

A front view of apartment

Taloyhtiöiden energiankäyttö on murroksessa

Kaukolämmön kustannukset nousevat kovaa tahtia, kun hiilen tuottamisesta tulee energiayhtiöille jatkuvasti kalliimpaa. Taloyhtiöille tämä tarkoittaa vastikkeiden nousua, energiayhtiöiden siirtäessä kustannuspaineet loppuasiakkaille. Taloyhtiöiden mahdollisuudet vaikuttaa omiin lämpö- ja sähkölaskuihinsa ovat varsin laajat.

30%

Suomessa kiinteistöjen käyttö kattaa yli 30% energiankulutuksesta.

30%

Suomessa kiinteistöt aiheuttavat yli 30% ilmastopäästöistä.

40%

Taloyhtiöissä energia- ja vesikustannusten osuus on 30-40%.

25%

Taloyhtiöissä lämmityksen hoitokulut ovat noin 25%.

Taloyhtiöille valmiiksi tehty tie

Tehokkain tapa laskea taloyhtiön käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä on kolmen suurimman tekijän, eli lämmön, sähkön ja lämpimän käyttöveden tuotannon päivittäminen kestäviin ratkaisuihin. Useissa taloyhtiöissä esimerkiksi lämmityksen osuus koko kiinteistön ylläpitokustannuksista on 40%.

Tiedeperustainen hiilineutraalius 3-6 kuukaudessa.

Teknologia on ottanut valtavia hyppyjä ja tällä hetkellä aidon, tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden saavuttaminen lähes missä tahansa kiinteistössä on mahdollista 3-6 kuukauden aikana – kustannuksia säästäen.

Mahdollisuudet ovat valtavat hiilineutraaliuden toteuttamisessa

Tiedämme, että kilpailutusten teko ja eri teknologioiden vertailu on vaikeaa, puhumattakaan hankesuunnitelmasta ja erilaisista tukijärjestelmistä. Me Lemkem:llä olemme siksi kehittäneet Hiilineutraali taloyhtiö™ -palvelun, jonka avulla energiaremonttien teko ja välittömien energiansäästöjen saavuttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

A woman watching sundown

Vastuullinen toimija

Lemkemillä on sekä ISO 14001 –ympäristöserfitikaatti, että ISO 9001-laatusertifikaatti. Olemme säästäneet aurinkovoiman avulla asiakkaidemme hiilijalanjälkeä 20 miljoonaa kiloa ja maalämmöllä 15M kiloa.

Suomen suurin kokonaistoimittaja

Energiaratkaisujen kokonaistoimittajana meillä on oma maahantuonti, suunnittelu, asennus ja huolto – kaikki saman katon alla. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Referenssit

Asiakaskuntamme on äärimmäisen laaja ja monipuolinen. Asiakkaamme kattavat kaiken taloyhtiöistä yrityksiin ja maatalouteen. Useat asiakkaamme ovat luottaneet meihin jo vuosikymmeniä, kiinteistöjensä kiperimpien kysymysten ja tarpeiden kanssa.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

100% kasvu energiaratkaisuissa

Uusiutuvan energian ratkaisujen määrä vuodessa on kasvanut 100%.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.