Teknologia on kehittynyt vaiheeseen jossa vastuullisuuspanostukset, energiansäästö ja kustannusten lasku voivat olla yksi ja sama asia.

20milj. kg säästöt CO2-päästöissä

Asiakkaamme säästivät 20M kg
CO2-päästöjä vuonna 2021

1milj. € säästettyjä kustannuksia

Säästimme asiakkaidemme energiakustannuksia 1M euroa v. 2021

1000+ asennettua aurinkovoimalaa

Olemme asentaneet yli 1000 aurinko-voimalaa B2B-sektorilla

Hiilineutraali yritys 3-6 kuukaudessa

Tiedeperusteinen hiilineutraalius kustannuksia säästäen 3-6 kk


Ylivoimaisesti suurin osa rakennetun ympäristön energiankulutuksesta, lämmityksestä, sähköstä ja tuotetusta hiilidioksidista muodostuu kiinteistöjen käytöstä.

Kiinteistöjen käyttö kattaa yli 30 % koko Suomen energiankulutuksesta ja aiheuttaa yli 30 % Suomen ilmastopäästöistä. Hiilineutraaliuuden tavoittelun täytyy kuitenkin lähtökohtaisesti olla haluttavaa ja kannattavaa ja tuoda selkeitä lisäetuja yritykselle. Mikäli markkinaehtoisesti halutaan päästä hiilineutraaliin tulevaisuuteen, täytyy insentiivinä olla muutakin kuin vihreys. Kustannuskysymys täytyy kyetä ratkaisemaan ostajan eduksi.

Hiilineutraali yritys kustannuksia säästäen

Modern buildings in city

Yritysten energiatulevaisuus murroksessa

Tehokkain tapa laskea kiinteistöjen käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä on kolmen suurimman tekijän, eli lämmön, sähkön ja lämpimän käyttöveden tuotannon päivittäminen kestäviin ratkaisuihin. Useissa kiinteistöissä lämmityksen (kiinteistön + lämmin käyttövesi) osuus koko kiinteistön ylläpitokustannuksista on 40 %. Energiaremontti mielletään yrityksissä ja taloyhtiöissä kuitenkin usein muiden remonttien kaltaiseksi kulueräksi. Mutta entä jos asia ei olekaan näin?

87%

Kuluttajista sanoo ostavansa todennäköisemmin tuotteen jos yritys ajaa heille tärkeää asiaa

76%

Kuluttajista jättäisi yrityksen tuotteen ostamatta jos se tukisi heille epämieluisaa aatetta

80%

Yrityksistä koki FIBS -tukimuksessa että vastuullisuuspanostus maksoi itsensä takaisin saaduilla hyödyillä

yli 5%

Korkean vastuullisuuden yritykset tekevät keskimärin yli 5% parempaa vuositulosta verrattuna ei-vastuullisiin

Valmiiksi tehty tie yrityksille

Teknologia on ottanut valtavia hyppyjä ja tällä hetkellä aidon, tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden saavuttaminen lähes missä tahansa kiinteistössä on mahdollista 6 kuukauden aikana. Avainasemassa on useiden eri uusiutuvien energianlähteiden yhdistäminen, toisiaan tukevaksi hybridijärjestelmäksi. Tällöin aurinkovoimalla voidaan tuottaa maalämpöjärjestelmän tarvitsemaa sähköä ja energiaa vapautuu esimerkiksi sähköautojen lataukseen. Kiinteistön käyttäjien työteho ja viihtyvyys paranee älyvalaistuksen ansiosta ja lämmön talteenotto toimii synergisesti tallentaen kesähelteiden porotuksen maalämpökaivoihin talteen talven varalle.

Modern business building with blue sky

Suunnittelu ja tarpeidenne kartoitus

Onko tarpeenne välitön energian ja kustannusten säästö vai tuleeko asiakkailtanne painetta vastuullisuuspanostuksiin? Kartoitamme tarpeenne, kiinteistönne ja suunnittelemme teille räätälöidyn ratkaisun erittäin kustannustehokkaasti, optimoiden energia- ja kustannussäästöt.

Toteutus parhailla komponenteilla

Käytämme vain markkinoiden parhaiden valmistajien komponentteja ja teemme suunnittelun itse. Maalämpöporauksissa käytämme Pohjoismaiden johtavaa porausyritystä Rototec:ia paneeleina maailman vastuullisimpina palkittuja Trina Solarin aurinkopaneeleita

Seuranta ja älykäs optimointi

Yrityksen katolla olevan aurinkovoimalan tuotannon seuraaminen älykellolla, onnistuu. Maalämpöjärjestlemän optimointi tekoälyllä sääennusteiden mukaan säätyväksi, kyllä kyllä. Teknologia on kehittynyt ja oman energiansäästön ja CO2 vähennysten seuranta jatkuvaa.

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035, lisäksi EU-Parlamentti julisti ilmastohätätilan 28. marraskuuta 2019. Euroopan unioni haluaisi kaikista EU-maista ilmastoneutraaleja vuoteen 2050 mennessä ja vaatii kasvihuonekaasupäästöjen 60 %:n vähennystä vuoteen 2030 mennessä.

Teknologia on ottanut valtavia hyppyjä ja tällä hetkellä aidon, tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden saavuttaminen lähes missä tahansa kiinteistössä on mahdollista 6 kuukauden aikana – kustannuksia säästäen.


35 vuotta asiakaslähtöistä työtä

Meillä on ollut kunnia ratkaista asiakkaiden haasteita ja kehittää kiinteistöjä jo 35 vuoden ajan. Oli kyse yksittäisten LED-lamppujen toimittamisesta tai kompleksisista hybridienergiakokonaisuuksista, filosofiamme on aina – Luotettavasti, Varmasti ja Sovitusti.

Vastuullinen toimija

Lemkemillä on sekä ISO 14001 –ympäristöserfitikaatti, että ISO 9001-laatusertifikaatti. Olemme säästäneet aurinkovoiman avulla asiakkaidemme hiilijalanjälkeä 20 miljoonaa kiloa ja maalämmöllä 15M kiloa.

Suomen suurin kokonaistoimittaja

Energiaratkaisujen kokonaistoimittajana meillä on oma maahantuonti, suunnittelu, asennus ja huolto – kaikki saman katon alla. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Referenssit

Asiakaskuntamme on äärimmäisen laaja ja monipuolinen. Asiakkaamme kattavat kaiken taloyhtiöistä yrityksiin ja maatalouteen. Useat asiakkaamme ovat luottaneet meihin jo vuosikymmeniä, kiinteistöjensä kiperimpien kysymysten ja tarpeiden kanssa.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

100% kasvu energiaratkaisuissa

Uusiutuvan energian ratkaisujen määrä vuodessa on kasvanut 100%.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Tilaa uutiskirje ja kuulet ensimmäisenä mitä uusiutuvan energian kentällä tapahtuu!

Lem-Kem #Energiapodium -uutiskirje on jokaisen kiinteistönomistajan ja päättäjän ykköslähde uusiutuvan energian saloihin ja viimeisimpiin käänteisiin.