25%

Sijoitetun pääoman tuotto jopa 25%.

15%

Kustannustehokas realistinen potentiaali.

1vk

Asennuksen toteutusaika 1 viikko.

1000+

Asennettua aurinkovoimalaa.

Aurinkoenergia on kannattava investointi ja tulevaisuusteko

Kannattaako hankkia yritykselle omat aurinkopaneelit? Kyllä! Kun aurinkoenergiajärjestelmä mitoitetaan oikein, on sijoitetun pääoman tuotto jopa 20–25%. Samaan aikaan kiinteistön energiankulutus laskee huomattavasti. Aurinkopaneelit vähentävät myös kesän helteiden porotusta, niiden imiessä itseensä osan auringon säteilystä.

Aurinkovoimalan suunnittelun ja toteutuksen merkitys

Laadukkaasti toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Takaisinmaksuajat voimaloissa ovat n. 5–8 vuotta ja positiivinen ympäristövaikutus erittäin suuri. Esimerkiksi 100 paneelin voimala vähentää yrityksen vuotuisia hiilidioksidipäästöjä yli 5000 kg, joka vastaa noin 200 000 km ajoa sähköautolla.

Asentamissamme voimaloissa on integroituna etäseurantajärjestelmä, jolla aurinkoenergian tuottoa voi seurata reaaliajassa!

Lemkem aurinkovoimaloissa käytetään Fronius inverttereitä, joissa on Wifin avulla toimiva langaton etäseuranta. Etäseurantajärjestelmän avulla voit pitää sähkönkulutustasi jatkuvasti silmällä ja seurata sekä aurinkovoimalan toimintaa että tuottoa puhelimelta tai tietokoneelta. Kaikki tiedot ovat käytettävissä milloin ja missä tahansa. Sovellus antaa ilmoituksia merkittävistä tapahtumista.

Markkinoiden vastuullisimmat ja laadukkaimmat aurinkoenergiakomponentit

Jotta aurinkoenergian ympäristövaikutus voidaan maksimoida, on myös paneelien valmistuksen tapahduttava ympäristöystävällisesti. Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan.

Lemkem Avaimet käteen -aurinkovoimaloissa käytetään vain markkinoiden korkealaatuisimpia ja vastuullisimmin tuotettuja monokristallipaneeleita. Tuomme itse maahan, suunnittelemme, asennamme ja huollamme kaikki asentamamme aurinkosähköjärjestelmät.

Trina Solar -aurinkopaneelit

Yksi maailman vanhimmista ja kokeneimmista paneelivalmistajista. Trinan paneelien valmistuksessa käytetään vain ja ainoastaan uutta vastalouhittua piitä, ei kierrätettyä polypiitä. Lemkemin käyttämien paneelien valmistuksessa syntynyt CO2 on nollattu Suomen olosuhteissa 1 vuoden jälkeen. Paneelit on suunniteltu Suomen lumiolosuhteisiin ja niillä on 25 vuoden 80% tehotakuu.

Fronius & Kaco -invertterit

Fronius tulee Itävallasta ja Kaco Saksasta. Käyttämämme invertterit on suunniteltu kestämään jatkuvassa tuotannossa ja Suomen kesän vaativissa huipputuotannon olosuhteissa vuosia. Invertterit voidaan kytkeä verkkoon etäseurantaa varten. Invertterin mitoittaminen oikein on kriittistä tuotannon maksimoimiseksi.

K2 Systems -telineet

Pohjoisen tuulta ja lumikuormia kestävät ja modulaarisesti rakennettavat telineet on optimoitu tehokkaaseen asennukseen ja pitkään käyttöikään. Telineet sopivat kaikille kattotyypeille ja maa-asennuksiin. K2 telineet on mahdollista poistaa rakenteita rikkomatta ja muuttaa asennuspaikkaa tarvittaessa.

Laadukkaan ja tuottoisan aurinkovoimalan salaisuus piilee suunnittelussa

Lemkem aurinkovoimala toteutuksessa voimalan sään kestävyys ja tuotto simuloidaan tietokoneella pyörittämällä aurinkoa kohteen koordinaattien päällä vuoden ajan. Näin saamme laskettua tarkasti jokaiselle paneelille, tuhansienkin paneelien voimaloissa, oman tuottoprosentin. Lemkem aurinkovoimaloiden tuottoennuste onkin markkinoiden tarkin.

blue photocoltaic solar panels sunshine

Maa-asennettava aurinkovoimala

Aurinkopaneelien kustannustehokkain ja paras toteutus on niin sanottu kelluva asennus, jossa voimala rakennetaan betoniharkkojen päälle valmiille sorapedille. Näin monimutkaisia maatöitä ja kiilauksia ei tarvita ja voimala on siirrettävissä mikäli maa-aluetta tarvitaan muuhun käyttöön.

Maa-asennettu aurinkovoimala on erittäin kestävä vaihtoehto kattoasennuksen ohessa

Sorapedille kelluvalla asennuksella toteutettu aurinkovoimala on erittäin kestävä ja mitoitettu kattoasennusten tapaan kovimpiin myrskytyyliin ja lumikuormiin. Maa-asennettavan voimalan paneelien puhdistus kevättalvella on huomattavasti kattoasennusta helpompaa, joskin puhdistuksessa on huomioitava käyttää vain vettä, ei hankaavia välineitä, jotka voisivat vahingoittaa ARC- häikäisynehkäisevää ja likaa hylkivää pinnoitetta.

Aurinkovoima-asiantuntijat

Elmo Toivonen
Projektimyynti

Aurinkovoima

Mikko Kosonen
Avainasiakkuuspäällikkö

Aurinkovoima

Maalämpöasiantuntijat

Jyrki Lehtinen
Avainasiakkuuspäällikkö

Määlämpö

Joni Nuutinen
Projekti-insinööri

Maalämpö

Johto

Jyri Kelin
Liiketoimintajohtaja

Suuret energiaprojektit ja suurasiakkuudet

Huolto

Energiaratkaisujen Huoltopalvelu

Aurinkovoimalat, Maalämpö, Valaistus

Asiantunteva ja kokonaisvaltainen aurinkovoimaratkaisu yrityksille

Oma asennus

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Aurinkopaneelit – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Mistä tietää onko voimalasta hyötyä yritykselle?

Osaamme suunnitella voimalan niin, että se on asiakkaalle mahdollisimman kustannustehokas ja tuottava. Aurinkovoimalan sijoitetun pääoman tuotto on 10-25%.


Kuinka usein aurinkovoimalaa pitää huoltaa?

Hyvin toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Usein sade riittää puhdistamaan paneelien pinnat.


Kuinka nopeasti aurinkoenergia pienentää kiinteistön energia kustannuksia?

Kustannussäästöjä saadaan jopa aurinkovoimalan ensimmäisestä päivästä alkaen. Aurinkovoimala laskee yrityksen energiankulutusta huomattavasti. Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua sähköä reilusti edullisempaa.


Ovatko aurinkopaneelimme tuotettu vastuullisesti?

Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan.


Kannattaako ylijäämäsähkö myydä?

Ylijäämäsähköstä saatava korvaus on tyypillisesti luokkaa 4 snt/kWh. Ylijäämäsähkö kannattaa myydä, mutta sen takia ei kannatta tehdä liian isoa aurinkovoimalaa, vaan mitoittaa voimala yrityksen omalle kulutukselle sopivaksi.


Peritäänkö mahdollisesta ylijäämäsähkön myynnistä siirtomaksua?

Riippuu sähkönsiirtoyhtiöstä. Mikäli siirtomaksu peritään, on kyse pienestä summasta, millä ei ole käytännössä merkitystä (luokkaa 0,1snt/kWh).


20 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet asiakkaidemme kanssa aurinkovoimalla 20milj. kg CO2-päästöjä.

20-25% pienempi energiankulutus

Aurinkovoimala laskee taloyhtiön energiankulutusta noin 20-25%.

Aurinkovoimalan tarjous 3 tunnissa

Saamme lähetettyä tarjouksen kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen.

Yli 1000 asennettua aurinkovoimalaa

Olemme asentaneet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri Suomea eri kokoisiin kiinteistöihin.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.