Uusiutuvien energianlähteiden teknologia on kehittynyt viime vuosina valtavasti. Esimerkiksi 130 kWp aurinkovoimalan takaisinmaksuaika on noin 7 vuotta ja saavutetut energiansäästöt pääsääntöisesti riittävät investoinnin kattamiseen.

20milj. kg säästöt CO2-päästöissä

Säästimme asiakkaidemme co2- päästöjä 20M kg vuonna 2021

1milj. € säästettyjä kustannuksia

Säästimme asiakkaidemme energiakustannuksia 1M euroa v. 2021

1000+ asennettua aurinkovoimalaa

Olemme toteuttaneet yli 1000 aurinko-voimalaa B2B-sektorilla

Hiilineutraaliksi 3-6 kuukaudessa

Tiedeperusteinen hiilineutraalius kustannuksia säästäen 3-6 kk.


Ylivoimaisesti suurin osa rakennetun ympäristön energiankulutuksesta, lämmityksestä, sähköstä ja tuotetusta hiilidioksidista muodostuu kiinteistöjen käytöstä.

Kiinteistöjen käyttö kattaa yli 30 % koko Suomen energiankulutuksesta ja aiheuttaa yli 30 % Suomen ilmastopäästöistä. Hiilineutraaliuuden tavoittelun täytyy kuitenkin lähtökohtaisesti olla haluttavaa ja kannattavaa ja tuoda selkeitä lisäetuja yritykselle. Mikäli markkinaehtoisesti halutaan päästä hiilineutraaliin tulevaisuuteen, täytyy insentiivinä olla muutakin kuin vihreys. Kustannuskysymys täytyy kyetä ratkaisemaan ostajan eduksi.

Hiilineutraali maatila kustannuksia säästäen

Tehokkain tapa laskea kiinteistöjen käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä on kolmen suurimman tekijän, eli lämmön, sähkön ja lämpimän käyttöveden tuotannon päivittäminen kestäviin ratkaisuihin.

A hand touching wheat

Maatilojen energiatulevaisuus murroksessa

Useissa kiinteistöissä lämmityksen (kiinteistön + lämmin käyttövesi) osuus koko kiinteistön ylläpitokustannuksista on 4 0 %. Energiaremontti mielletään yrityksissä ja taloyhtiöissä kuitenkin usein muiden remonttien kaltaiseksi kulueräksi. Mutta entä jos asia ei olekaan näin?

87%

Kuluttajista sanoo ostavansa todennäköisemmin tuotteen jos yritys ajaa heille tärkeää asiaa

76%

Kuluttajista jättäisi yrityksen tuotteen ostamatta jos se tukisi heille epämieluisaa aatetta

80%

Yrityksistä koki FIBS -tukimuksessa että vastuullisuuspanostus maksoi itsensä takaisin saaduilla hyödyillä

yli 5%

Korkean vastuullisuuden yritykset tekevät keskimärin yli 5% parempaa vuositulosta verrattuna ei-vastuullisiin

Valmiiksi tehty tie

Teknologia on ottanut valtavia hyppyjä ja tällä hetkellä aidon, tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden saavuttaminen lähes missä tahansa kiinteistössä on mahdollista 3-6 kuukauden aikana. Avainasemassa on useiden eri uusiutuvien energianlähteiden yhdistäminen, toisiaan tukevaksi hybridijärjestelmäksi. Tällöin aurinkovoimalla voidaan tuottaa maalämpöjärjestelmän tarvitsemaa sähköä ja energiaa vapautuu esimerkiksi sähköautojen lataukseen. Kiinteistön käyttäjien työteho ja viihtyvyys paranee älyvalaistuksen ansiosta ja lämmön talteenotto toimii synergisesti tallentaen kesähelteiden porotuksen maalämpökaivoihin talteen talven varalle.

Aerial view of road in countryside

Suunnittelu ja tarpeidenne kartoitus

Onko tarpeenne välitön energian ja kustannusten säästö vai tuleeko asiakkailtanne painetta vastuullisuuspanostuksiin? Kartoitamme tarpeenne, kiinteistönne ja suunnittelemme teille räätälöidyn ratkaisun erittäin kustannustehokkaasti, optimoiden energia- ja kustannussäästöt.

Toteutus parhailla komponenteilla

Käytämme vain markkinoiden parhaiden valmistajien komponentteja ja teemme suunnittelun itse. Maalämpöporauksissa käytämme Pohjoismaiden johtavaa porausyritystä Rototec:ia paneeleina maailman vastuullisimpina palkittuja Trina Solarin aurinkopaneeleita

Seuranta ja älykäs optimointi

Älykästä hiilineutraalia sähköä, lämpöä ja valoa! Pohjanmaalla tapahtuu. Tutustu Kuortaneen urheiluopiston Kestävän energian järjestelmään.

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035, lisäksi EU-Parlamentti julisti ilmastohätätilan 28. marraskuuta 2019. Euroopan unioni haluaisi kaikista EU-maista ilmastoneutraaleja vuoteen 2050 mennessä ja vaatii kasvihuonekaasupäästöjen 60 %:n vähennystä vuoteen 2030 mennessä.

Teknologia on ottanut valtavia hyppyjä ja tällä hetkellä aidon, tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden saavuttaminen lähes missä tahansa kiinteistössä on mahdollista 3-6 kuukauden aikana – kustannuksia säästäen.

Tiedämme, että kilpailutusten teko ja eri teknologioiden vertailu on vaikeaa, puhumattakaan hankesuunnitelmasta ja erilaisista tukijärjestelmistä. Me Lemkem:llä olemme siksi kehittäneet Hiilineutraali taloyhtiö© -palvelun, jonka avulla energiaremonttien teko ja välittömien energiansäästöjen saavuttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

35 vuotta asiakaslähtöistä työtä

Meillä on ollut kunnia ratkaista asiakkaiden haasteita ja kehittää kiinteistöjä jo 35 vuoden ajan. Oli kyse yksittäisten LED-lamppujen toimittamisesta tai kompleksisista hybridienergiakokonaisuuksista, filosofiamme on aina – Luotettavasti, Varmasti ja Sovitusti.

Vastuullinen toimija

Lemkemillä on sekä ISO 14001 –ympäristöserfitikaatti, että ISO 9001-laatusertifikaatti. Olemme säästäneet aurinkovoiman avulla asiakkaidemme hiilijalanjälkeä 20 miljoonaa kiloa ja maalämmöllä 15M kiloa.

Suomen suurin kokonaistoimittaja

Energiaratkaisujen kokonaistoimittajana meillä on oma maahantuonti, suunnittelu, asennus ja huolto – kaikki saman katon alla. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Referenssit

Asiakaskuntamme on äärimmäisen laaja ja monipuolinen. Asiakkaamme kattavat kaiken taloyhtiöistä yrityksiin ja maatalouteen. Useat asiakkaamme ovat luottaneet meihin jo vuosikymmeniä, kiinteistöjensä kiperimpien kysymysten ja tarpeiden kanssa.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

100% kasvu energiaratkaisuissa

Uusiutuvan energian ratkaisujen määrä vuodessa on kasvanut 100%.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.