10 000kg

Aurinkoenergia toi maitotilalle 10 000kg vuosittaiset
CO2-säästöt

38 412kWh

Maitotilan aurinkovoimalan vuosituotto on 38 412kWh.

22,8%

Maitotilan aurinkovoimalan sijoitetun pääoman tuotto on 22,8%.

Kestävää CheddariaAurinkoenergia toi maitotilalle 10 000 kg vuosittaiset CO2-säästöt

Cheddarin juuret sijaitsevat 1100-luvun Englannissa. Ainutlaatuisena toimijana Jukolan tila lähti kuitenkin hakemaan salaisten reseptiensä inspiraatiota hieman eksoottisemmasta Brittiläisestä Kolumbiasta. Loppu onkin sitten historiaa. Joka tapauksessa tuloksena on kiistelemättä Suomen paras cheddarjuusto.

Kuten Suomalaisen ruoan tuottajilla on tapana, tehdään myös Jukolassa juustoa isolla rakkaudella. Meille olikin kunnia tulla valituksi Jukolan Juuston yhteistyökumppaniksi aurinkoenergiaprojektiin, jossa siirretään suomalaista maataloutta jälleen askel edemmäs kohti kestävää kehitystä.

Maitotilalle asennettiin 152 paneelia käsittävä aurinkovoimala vuoden 2020 kesällä. Voimala leikkaa maitotilan CO2-päästöjä yli 10 000 kg vuodessa ja tekee näin Jukolan tilasta Suomen kestävimmän cheddar-juuston tuottajan.

Aerial view of solar panels in farm

”Voimala on toiminut juuri niin kuin oli luvattu ja olemme olleet tyytyväisiä. Käytämme Lemkemin kuvaamaa dronemateriaalia myös omassa markkinoinnissamme”

Pertti Liias, Maitotilan isäntä

Leivonmäellä sijaitsevan tilan katolla käytettiin maailman suurimpiin aurinkopaneelien valmistajiin kuuluvan Trina Solarin 335 Watin paneeleita. Maatilat ovatkin erityisen hyviä kohteita aurinkoenergian hyödyntämiselle.

Suurten kiinteistöjen katoille osuu valtavasti auringon tuottamaa puhdasta energiaa, varjostuksia on vähän ja hankintatuki maatiloille voi olla jopa 40 % arvonlisäverottomasta hinnasta. Aurinkoenergia onkin maatiloille erittäin kannattava investointi. Täydellä 40 prosentin hankintatuella esimerkiksi 134 kWp voimalan takaisinmaksuaika on noin 4,4 vuotta ja sijoitetun pääoman tuotto 22,9 %.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

20milj. kg säästettyjä CO2-päästöjä

Asiakkaamme ovat säästäneet 20milj. kg CO2-päästöjä aurinkovoimalla.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

95% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.