6000kg säästöt

Aurinkovoimala laskee MIKESin hiilidioksidipäästöjä 6000kg vuodessa.

36 840 kWh

Aurinkovoimalan sähköntuotto on noin 36 840 kWh vuodessa.

43,55 kWp

Aurinkovoimala tuottaa sähköä 43,55 kWp teholla.

Kestävää sähköä Senaatti-kiinteistöihin

Senaatti-kiinteistöjen käynnistämä valtakunnallinen aurinko-ohjelma on ottanut ensimmäiset konkreettiset askeleet pääkaupunkiseudulla. Senaatti-kiinteistöjen tarkoituksena on 20-kertaistaa aurinkoenergian tuotto. Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt aikoo investoida vuoteen 2022 saakka vuosittain noin miljoona euroa olemassa olevien kiinteistöjensä katoille toteutettaviin voimaloihin. Aurinkovoimaloita asennetaan kymmeneen valtion rakennukseen. Mukana on perinteisiä virastotaloja, tutkimuslaitoksia, koulurakennus sekä kulttuurikohteista  Oopperatalo.

MIKESin katolle  asennettiin 43,55 kilowattipeakin järjestelmä, joka säästää hiilidioksidia reilut 6000 kilogrammaa vuodessa. Kyseinen hiilidioksidimäärä vastaa noin 800 000 älypuhelimen lataamista tai 3000 hiilikilon polttoa. Kaikkiaan aurinkopaneeleita asennettiin 130 kappaletta ja aurinkoenergiajärjestelmä tuottaa sähköä kiinteistön käyttöön noin 36 840 kWh vuodessa. 

”Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii yhä määrätietoisempia toimia. Yhteiskuntavastuullisena toimijana haluamme omalla toiminnallamme edistää aurinkosähkön käyttöä ja kannustaa myös asiakkaitamme siihen. Tämä on meille sekä arvo- että järkivalinta.”

Juha Lemström, Senaatin yhteiskuntavastuusta vastaava operatiivinen johtaja

Senaatti-kiinteistöt on sitoutunut Suomen valtion päästövähennystavoitteisiin. Senaatin ylläpitämien kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjä on onnistuttu vähentämään merkittävästi parantamalla energiatehokkuutta ja tilatehokkuutta sekä kasvattamalla uusiutuvien energianlähteiden käyttöä. Vuosien 2014 – 2019 aikana Senaatti-kiinteistöjen ylläpitämän kiinteistökannan ominaishiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 65 %.

default

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

20milj. kg säästettyjä CO2-päästöjä

Asiakkaamme ovat säästäneet 20milj. kg CO2-päästöjä aurinkovoimalla.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

95% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.