23 800kg säästöt

Aurinkovoimala laskee Ydinturvatalon hiilidioksidipäästöjä 23 800kg vuodessa.

50 000 kWh

Aurinkovoimalan sähköntuotto on noin 50 000 kWh vuodessa.

54,9 kWp

Aurinkovoimala tuottaa sähköä
54,9 kWp teholla.

Kestävää sähköä Senaatti-kiinteistöihin

Ydinturvatalon aurinkovoimalan asennus on osa Senaatti-kiinteistöjen käynnistämää valtakunnallista aurinko-ohjelmaa, joka on ottanut ensimmäiset konkreettiset askeleet pääkaupunkiseudulla. Kokonaisuudessaan aurinkovoimaloita asennetaan kymmeneen valtion rakennukseen. Mukana on perinteisiä virastotaloja, tutkimuslaitoksia, koulurakennus sekä kulttuurikohteista Oopperatalo. 

Ydinturvatalon katolle asennettiin 164 aurinkopaneelin ja 54,9 kWp voimala, jonka asennuspinta-ala oli noin 280m2. Aurinkovoimalan ansiosta Ydinturvatalon hiilidioksidisäästöt ovat reilut 23 800 kilogrammaa vuodessa, joka vastaa yli 3 miljoonan älypuhelimen lataamista tai yli 100 000 kilometrin ajoa henkilöautolla. Aurinkoenergiajärjestelmä tuottaa sähköä kiinteistön käyttöön 50 000 kWh vuodessa.

”Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii yhä määrätietoisempia toimia. Yhteiskuntavastuullisena toimijana haluamme omalla toiminnallamme edistää aurinkosähkön käyttöä ja kannustaa myös asiakkaitamme siihen. Tämä on meille sekä arvo- että järkivalinta.”

Juha Lemström, Senaatin yhteiskuntavastuusta vastaava operatiivinen johtaja

Senaatti-kiinteistöt on sitoutunut Suomen valtion päästövähennystavoitteisiin. Senaatin ylläpitämien kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjä on onnistuttu vähentämään merkittävästi parantamalla energiatehokkuutta ja tilatehokkuutta sekä kasvattamalla uusiutuvien energianlähteiden käyttöä. Vuosien 2014 – 2019 aikana Senaatti-kiinteistöjen ylläpitämän kiinteistökannan ominaishiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 65 %.

Front view of modern business building
default

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

20milj. kg säästettyjä CO2-päästöjä

Asiakkaamme ovat säästäneet 20milj. kg CO2-päästöjä aurinkovoimalla.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

95% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.