70%

50-70% lisäsäästöt maalämpöön yhdistettäessä.

100%

Synergiaetu maalämmön kanssa.

40%

Lämmitysenergian kulutus laskee jopa 40%.

2vk

2 viikon toteutusaika.

Lämmön talteenoton ansiosta ilma poistuu kiinteistöstä noin +2-asteisena ja lämmitysenergian kulutus laskee jopa yli 40%

Maalämpöjärjestelmä muuttaa kaukolämmössä aiemmin kiinni ollutta kiinteistöä keskeisesti. Kiinteistöön tulee tällöin oma kuumavesivaraaja, joka toimii samalla energiasäiliönä. Lämmön talteenotto (LTO) -järjestelmän avulla kuumavesivaraajaan voidaan ladata poistoilman hukkalämmöstä saatua energiaa.

Poistoilman lämmön talteenotto vähentää lämmitystarvetta

Hyvin toteutettu ilmanvaihdon lämmöntalteenotto tuo säästöjä, sillä jopa 80-90% lämmöstä saadaan talteen ja kiinteistön lämmitystarve vähenee sen mukaisesti. Lämmitysjärjestelmän investointikulut voidaan yleensä kattaa toteutuneilla energiasäästöillä. LTO-järjestelmä toimii kuitenkin myös itsessään ja on aina kannattava investointi.

Beautiful sundown in mountains

Lämmön talteenotto lisää viihtyvyyttä

Lämmöntalteenotolla kiinteistö säästää merkittävästi energialaskussa ja sen lisäksi viihtyvyys kiinteistössä lisääntyy raikkaan ja tasalämpöisen sisäilman vuoksi.

Miksi lämmön talteenotto kannattaa yhdistää maalämpöön?

Yhdistämällä maalämmön ja lämmön talteenottojärjestelmän voidaan saavuttaa jopa 70 % lisäsäästöt lämmityskustannuksissa. Kuumavesivaraajan lämpötarpeen täytyttyä, voidaan ylimääräinen lämpö ladata takaisin maassa olevaan energiakaivoon, jolloin paukkupakkasilla lämpöä saadaan kaivosta huomattavasti paremmalla hyötysuhteella.

Ohjaa ja hallitse lämmitystä mistä tahansa

Jos lämmön talteenotto yhdistetään maalämmön kanssa, lämmitysjärjestelmä on etäseurattavissa mobiililla. Etäseurantajärjestelmä voi ennakoida jopa ulkolämpötilan muutoksia ja voit tarkistaa missä tahansa, kuinka taloyhtiön lämmitysjärjestelmä toimii, ja mikä lämpötila taloyhtiössä on. Jos korjaustarvetta ilmenee, saat siitä heti tiedon.

Lämmön talteenotto yksikkö asennetaan joko katolle tai ilmanvaihdon kokoomakammioon

Lämmön talteenotto (LTO) yksikkö asennetaan joko kiinteistön katolle tai ilmanvaihdon kokoomakammioon. Lämmön talteenottojärjestelmä toimii lämmönkeruunesteellä, joka johdetaan järjestelmän putkiston avulla lämmönjakoverkostoon.

Lämmön talteenottoa voidaan käyttää myös esimerkiksi kauppojen kylmäaltaiden poistolaitteiston hukkalämmön yhteydessä. Kylmälaitteiston aiheuttama lämpö voidaan ohjata sekä lämpimän käyttöveden, että koko kiinteistön, tai jopa viereisen kiinteistön lämmitykseen.

Lämmön talteenotto on tehokasta toteuttaa valmiina olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle

Jos kiinteistössä on käytössä esimerkiksi kaukolämpö, vaaditaan sille tietty paluulämpötila, mikä saavutetaan juuri tietynlaisia järjestelmäratkaisuja käyttäen. Energiamuoto voi olla myös maa- tai öljylämmitys. Edellytyksenä on vesikiertoinen lämmönjako.

Modern buildings in city

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

100% synergiaetu maalämmön kanssa

Lämmön talteenoton ja maalämmön yhdistämisellä saadaan täydet synergiaedut.

22°C energiarikas ilma hyötykäyttöön

Ilmanvaihdosta poistuva 22°C ilma on mahdol-lista ottaa talteen osaksi kiinteistön lämmitystä.

80-90% potentiaalista käyttämättä

Taloyhtiöissä lämmön talteenoton potentiaalista 80-90% on vielä käyttämättä.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.