40%

Valaistus vie kiinteistön energiankäytöstä jopa 40%.

40%

Älyvalaistus säästää jopa 40% energiaa.

60%

LED-valaistus kuluttaa noin 60% vähemmän energiaa.

2vk

Älyvalaistuksen asennus kestää noin 2 viikkoa.

Valaistuksen päivittäminen älykkääseen LED-teknologiaan maksaa itsensä takaisin jo toteutuksen takuuaikana, jonka jälkeen reaalisäästöt nousevat huikeiksi.

Auringonvalon, liikkeen, BLE Bluetooth- ja aikaohjauksen perusteella säätyvä valaistus huolehtii siitä, että valoa on vain siellä, missä sitä tarvitaan ja ei koskaan liikaa. Lisäksi uusin LED -teknologia on käytännössä huoltovapaata, mikä vähentää valaistuksen huoltokustannuksia huomattavasti.

Miltä kuulostaisi, jos maatilanne voisi säästää 20 – 40 prosenttia vuotuisesta sähkölaskustaan ja parantaa sekä eläinten että tilan käyttäjien terveyttä ja viihtyvyyttä?

Valaistusuudistus on maatilan kannalta helpoin tapa taklata nousevia energiakustannuksia ja säästää valtavasti vuositasolla.

two cows in a barn

Helpoin ja kannattavin energiatehokkuustoimi

Hyvä valaistus parantaa piha-alueen ja julkisivun ulkonäköä, lisää turvallisuutta ja vähentää esimerkiksi kaatumisia liukkailla keleillä. Ilkivalta myös vähenee ja parkkeerausturvallisuus paranee. Valaistuksella ja sen optimoinnilla voidaan parantaa lypsettävien lehmien maidontuotantoa sekä edistää vasikoiden kasvua jopa 10 prosenttia.

Miten älyvalaistusuudistus toteutetaan?

Valaistusuudistukset toteutetaan älykkäällä Bluetooth BLE -ohjatulla LED-teknologialla, jonka energiansäästö paranee entisestään auringonvalon tai liikkeen mukaan säätyvien sensorien avulla.

Toteutamme älyvalaistusuudistuksen avaimet käteen –ratkaisuna, johon sisältyy kaikki ensimmäisestä kartoituksesta suunnitteluun, säästölaskelmiin, valaisimiin, asennuksiin ja käyttöopastukseen. Valaistusuudistukset on mahdollista toteuttaa erittäin kannattavalla ESCO-rahoituksella, jossa laskennalliset energiansäästöt toimivat osana rahoitusmekanismia, säästäen rahaa ensimmäisenä päivästä alkaen.

Älyvalaistus parantaa tutkitusti terveyttä

Laajan Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan valaistuksen voimakas parannus vähensi kiinteistön käyttäjien silmärasitusta 51%, päänsärkyjä 63% ja väsymystä 56%.

Älyvalaistus on keskeinen osa tulevaisuuden maatilaa

Kartoitamme maatilanne todellisen valaistustarpeen 1-3 tunnin kartoituskäynnillä ja laadimme maksimaaliset energiansäästöt tuovan älyvalaistussuunnitelman, jonka avulla maatilan viihtyvyys, työteho ja arvo kasvavat merkittävästi ja energiaa säästyy lähes aina 20-40%.

many sheep outdoors

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Älyvalaistus – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Mitä hyötyä on älykkäästä LED-valaistuksesta?

Älykäs LED-valaistus on helpoin tapa pienentää sähkölaskua. Älyvalaistuksella säästöä kertyy noin 20-40% vuotuisesta sähkölaskusta. Lisäksi älykkäästä LED-valaistuksesta hyötyvät niin tilan työntekijät kuin eläimet viihtyvyyden ja hyvinvoinnin parantuessa.


Miten älyvalaistusuudistus toteutetaan?

Valaistusuudistus toteutetaan älykkäällä Bluetooth BLE -ohjatulla LED-teknologialla, jonka energiansäästö paranee entisestään auringonvalon tai liikkeen mukaan säätyvien sensorien avulla. Toteutamme älyvalaistusuudistuksen avaimet käteen –ratkaisuna, johon sisältyy kaikki ensimmäisestä kartoituksesta suunnitteluun, säästölaskelmiin, valaisimiin, asennuksiin ja käyttöopastukseen.


Kuinka usein LED-lamput tulee vaihtaa?

Hyödyntämällä älykästä LED-valaistusta, lamppujen vaihtoväli kasvaa jopa useaan vuoteen. Älykäs LED-valaistun on käytännössä huoltovapaa, jolloin myös kiinteistön huoltomaksut pienenevät.


LED-valaistuksella 60% pienempi energiakulutus

LED-valaistus kuluttaa energiaa noin 60% vähemmän kuin loisteputkivalaistus.

Älyvalaistus parantaa tutkitusti terveyttä

LED-valaistus vähensi käyttäjien silmärasitusta 51%, päänsärkyjä 63% ja väsymystä 56%.

Viihtyvyys parani 90% kiinteistössä

LED-valaistuksen myötä 90% käyttäjistä ilmoitti viihtyvyyden parantuneen.

3 vuoden takaisinmaksuaika

LED-valaistukseen investoiminen maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.