25%

Sijoitetun pääoman tuotto jopa 25%.

15%

Kustannustehokas realistinen potentiaali.

>1vk

Asennuksen toteutusaika alle 1 viikko.

1000+

Asennettua aurinkovoimalaa.

Aurinkoenergia on kannattava investointi ja tulevaisuusteko

Kun aurinkoenergiajärjestelmä mitoitetaan oikein, on sijoitetun pääoman tuotto yleensä 10-25%. Esimerkiksi pienille maatiloille 40 paneelin (16,8 kWp) kokoisen voimalan energiasäästö vuodessa on noin 3800€, sijoitetun pääoman tuotto 25% ja takaisinmaksuaika 4 vuotta. Maatilan energiankulutus laskee siis huomattavasti ja samaan aikaan aurinkopaneelit vähentävät kesän helteiden porotusta, niiden imiessä itseensä osan auringon säteilystä.

Aerial view of solar panels in farm

Aurinkovoimalan suunnittelun ja toteutuksen merkitys

Laadukkaasti toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa. Aurinkovoimalan tulee kestää vuosikymmeniä, joten tästä syystä aurinkopaneelien asennusjärjestelmämme on suunniteltu kestämään Suomen ilmasto-olosuhteet. Tarjoamme aurinkoenergiaratkaisut avaimet käteen -periaatteella.

Myös pienemmillä maatiloilla aurinkopaneelit ovat kannattavia

Valitse huoltovapaa energiantuotantomuoto aurinkovoimasta, joka parantaa maatilan ja sen tuotannon vastuullisuutta sekä pienentää lopputuotteen hiilijalanjälkeä. Aurinkovoimala on hyvä tuki myös tilan ympäristösertifikaattien tai ympäristöohjelmien tavoittelulle. Lisäksi aurinkovoimalan tuottamaa uusiutuvaa energiaa voidaan hyödyntää tilan energiatehokkuuslaskennassa.

25%

Sijoitetun pääoman tuotto 25%.

3800€

Energiansäästö vuodessa noin 3800€.

2-3pv

Asennuksen toteutusaika vain muutama päivä.

Pienille maatiloille 40 paneelin (16,8 kWp) voimalan energiasäästö vuodessa on noin 3800€, sijoitetun pääoman tuotto 25% ja takaisinmaksuaika 4 vuotta. Tämän lisäksi aurinkovoimalan asennus vie vain muutaman päivän riippumatta siitä asennetaanko aurinkopaneelit katolle tai maa-asennuksena.

Asiantuntijamme auttavat energiamatkallanne

Aurinkopaneelien asennukset voidaan hoitaa jo nyt kesän 2023 aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsette hyödyntämään samantien vuoden aurinkoisinta vuodenaikaa ja maksimoimaan sähköntuotannon todellisen potentiaalin. Kesäkuukaudet ovat tunnetusti auringonpaisteen täyttämiä, mikä onkin aurinkopaneelien asennukselle optimaalisin vaihtoehto.

Markkinoiden vastuullisimmat ja laadukkaimmat aurinkoenergiakomponentit

Jotta aurinkoenergian ympäristövaikutus voidaan maksimoida, on myös paneelien valmistuksen tapahduttava ympäristöystävällisesti. Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan.

Lemkem Avaimet käteen -aurinkovoimaloissa käytetään vain markkinoiden korkealaatuisimpia ja vastuullisimmin tuotettuja monokristallipaneeleita. Tuomme itse maahan, suunnittelemme, asennamme ja huollamme kaikki asentamamme aurinkosähköjärjestelmät.

Trina Solar -aurinkopaneelit

Yksi maailman vanhimmista ja kokeneimmista paneelivalmistajista. Trinan paneelien valmistuksessa käytetään vain ja ainoastaan uutta vastalouhittua piitä, ei kierrätettyä polypiitä. Lemkemin käyttämien paneelien valmistuksessa syntynyt CO2 on nollattu Suomen olosuhteissa 1 vuoden jälkeen. Paneelit on suunniteltu Suomen lumiolosuhteisiin ja niillä on 25 vuoden 80% tehotakuu.

Fronius & Kaco -invertterit

Fronius tulee Itävallasta ja Kaco Saksasta. Käyttämämme invertterit on suunniteltu kestämään jatkuvassa tuotannossa ja Suomen kesän vaativissa huipputuotannon olosuhteissa vuosia. Invertterit voidaan kytkeä verkkoon etäseurantaa varten. Invertterin mitoittaminen oikein on kriittistä tuotannon maksimoimiseksi.

K2 Systems -telineet

Pohjoisen tuulta ja lumikuormia kestävät ja modulaarisesti rakennettavat telineet on optimoitu tehokkaaseen asennukseen ja pitkään käyttöikään. Telineet sopivat kaikille kattotyypeille ja maa-asennuksiin. K2 telineet on mahdollista poistaa rakenteita rikkomatta ja muuttaa asennuspaikkaa tarvittaessa.

Asentamissamme voimaloissa on integroituna etäseurantajärjestelmä, jolla aurinkoenergian tuottoa voi seurata puhelimella!

Aurinkovoimaloissa käytämme Fronius inverttereitä, joissa on Wifin avulla toimiva langaton etäseuranta. Etäseurantajärjestelmän avulla voit pitää sähkönkulutustasi jatkuvasti silmällä ja seurata sekä aurinkovoimalan toimintaa että tuottoa puhelimelta tai tietokoneelta. Kaikki tiedot ovat käytettävissä milloin ja missä tahansa. Sovellus antaa ilmoituksia merkittävistä tapahtumista.

Laadukkaan ja tuottoisan aurinkovoimalan salaisuus piilee suunnittelussa

Lemkem aurinkovoimala toteutuksessa voimalan sään kestävyys ja tuotto simuloidaan tietokoneella pyörittämällä aurinkoa kohteen koordinaattien päällä vuoden ajan. Näin saamme laskettua tarkasti jokaiselle paneelille, tuhansienkin paneelien voimaloissa, oman tuottoprosentin. Lemkem aurinkovoimaloiden tuottoennuste onkin markkinoiden tarkin.

Aerial view of solar panels

Maa-asennettava aurinkovoimala

Aurinkopaneelien kustannustehokkain ja paras toteutus on niin sanottu kelluva asennus, jossa voimala rakennetaan betoniharkkojen päälle valmiille sorapedille. Näin monimutkaisia maatöitä ja kiilauksia ei tarvita ja voimala on siirrettävissä mikäli maa-aluetta tarvitaan muuhun käyttöön.

Maa-asennettu aurinkovoimala on erittäin kestävä vaihtoehto kattoasennuksen ohessa

Sorapedille kelluvalla asennuksella toteutettu aurinkovoimala on erittäin kestävä ja mitoitettu kattoasennusten tapaan kovimpiin myrskytyyliin ja lumikuormiin. Maa-asennettavan voimalan paneelien puhdistus kevättalvella on huomattavasti kattoasennusta helpompaa, joskin puhdistuksessa on huomioitava käyttää vain vettä, ei hankaavia välineitä, jotka voisivat vahingoittaa ARC- häikäisynehkäisevää ja likaa hylkivää pinnoitetta.

Aurinkopaneelit maatilalle avaimet käteen -ratkaisuna Lemkemiltä

Oma asennus

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Aurinkopaneelit – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Kuinka usein aurinkovoimalaa pitää huoltaa?

Hyvin toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Usein sade riittää puhdistamaan paneelien pinnat.


Voiko maatila saada tukea aurinkovoimalan hankintaan?

Voi saada. Maatilat voivat hakea ELY-keskuksen tukea, joka voi maksimissaan olla 40% investoinnista.


Kuinka nopeasti aurinkovoimala pienentää maatilan energiakustannuksia?

Kustannussäästöjä saadaan jopa aurinkovoimalan ensimmäisestä päivästä alkaen. Aurinkovoimala laskee maatilan energiankulutusta jopa 25%. Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua sähköä reilusti edullisempaa.


Onko aurinkovoima kannattavaa maatilalla?

Aurinkopaneelien sijoittelulle löytyy yleensä hyvin tilaa maatilalla, koska asennuspinta-alaa löytyy paljon. Maatilalla sähkön kulutus on suurta kesäkuukausina, joten aurinkopaneeleista saadaan maksimaalinen hyöty.


Millaiset käyttö- ja huolto-ohjeet aurinkovoimalan mukana tulee?

Lemkem aurinkovoimaloissa asiakas saa aina kattavat käyttöohjeet ja ohjeistuksen palon, sammutuksen ja muiden vaaratilanteiden varalle. Koulutamme laitteiston käyttöön ja kerromme hyvin kattavasti, miten aurinkoenergiajärjestelmää käytetään.


20 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet asiakkaidemme kanssa aurinkovoimalla 20milj. kg CO2-päästöjä.

20-25% pienempi energiankulutus

Aurinkovoimala laskee taloyhtiön energiankulutusta noin 20-25%.

Aurinkovoimalan tarjous 3 tunnissa

Saamme lähetettyä tarjouksen kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen.

Yli 1000 asennettua aurinkovoimalaa

Olemme asentaneet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri Suomea eri kokoisiin kiinteistöihin.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.