25%

Sijoitetun pääoman tuotto jopa 25%.

15%

Kustannustehokas realistinen potentiaali.

1vk

Asennuksen toteutusaika 1 viikko.

1000+

Asennettua aurinkovoimalaa.

Vähennä verkosta ostetun energian määrää, energian kokonaiskustannuksia ja hiilijalanjälkeäsi huoltovapaalla aurinkovoimalla!

Hyvin suunnitellun ja laadukkaan aurinkovoimalan asentaminen on kannattavin investointipäätös, jonka maatila voi tehdä. Maatilalla tuotettua aurinkosähköä voidaan käyttää sekä yleisten tilojen, että tilan rakennusten tarvitseman energian tuotantoon.

Aurinkoenergia on kannattava investointi ja tulevaisuusteko

Kun aurinkoenergiajärjestelmä mitoitetaan oikein, on sijoitetun pääoman tuotto noin 10–25%. Samaan aikaan maatilan energiankulutus laskee huomattavasti. Paneelit vähentävät myös kesän helteiden porotusta, niiden imiessä itseensä osan auringon säteilystä.

Sunshine in farm

Aurinkovoimalan suunnittelun ja toteutuksen merkitys

Laadukkaasti toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Takaisinmaksuajat voimaloissa ovat n. 5–8 vuotta ja positiivinen ympäristövaikutus erittäin suuri. Esimerkiksi 100 paneelin voimala vähentää maatilan vuotuisia hiilidioksidipäästöjä yli 5000 kg, joka vastaa noin 200 000 km ajoa sähköautolla.

Aurinkovoima voidaan yhdistää myös muihin hiilineutraaleihin energiaratkaisuihin

Tulevaisuudessa kaikissa kiinteistöissä tulee myös olla sähköauton latausmahdollisuus. Aurinkoenergia toimii synergisesti sekä sähköauton lataustolppien, että esimerkiksi maalämmön kanssa, kun käyttövettä voidaan lämmittää aurinkoenergialla.

Asentamissamme voimaloissa on integroituna etäseurantajärjestelmä, jolla aurinkoenergian tuottoa voi seurata puhelimella!

Ymmärrä omaa aurinkovoimalaasi paremmin. Etäseurantajärjestelmän avulla voit pitää sähkönkulutustasi jatkuvasti silmällä. Kaikki tiedot ovat käytettävissä milloin ja missä tahansa. Saat ilmoituksen merkittävistä tapahtumista.

Markkinoiden vastuullisimmat ja laadukkaimmat aurinkoenergiakomponentit

Jotta aurinkoenergian ympäristövaikutus voidaan maksimoida, on myös paneelien valmistuksen tapahduttava ympäristöystävällisesti. Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan.

Lemkem Avaimet käteen -aurinkovoimaloissa käytetään vain markkinoiden korkealaatuisimpia ja vastuullisimmin tuotettuja monokristallipaneeleita. Tuomme itse maahan, suunnittelemme, asennamme ja huollamme kaikki asentamamme aurinkosähköjärjestelmät.

Laadukkaan ja tuottoisan aurinkovoimalan salaisuus piilee suunnittelussa

Lemkem aurinkovoimala toteutuksessa voimalan sään kestävyys ja tuotto simuloidaan tietokoneella pyörittämällä aurinkoa kohteen koordinaattien päällä vuoden ajan. Näin saamme laskettua tarkasti jokaiselle paneelille, tuhansienkin paneelien voimaloissa, oman tuottoprosentin. Lemkem aurinkovoimaloiden tuottoennuste onkin markkinoiden tarkin.

Aerial view of farm

Oma asennus

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Aurinkopaneelit – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Kuinka usein aurinkovoimalaa pitää huoltaa?

Hyvin toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Usein sade riittää puhdistamaan paneelien pinnat.


Voiko maatila saada tukea aurinkovoimalan hankintaan?

Voi saada. Maatilat voivat hakea ELY-keskuksen tukea, joka voi maksimissaan olla 40% investoinnista.


Kuinka nopeasti aurinkovoimala pienentää maatilan energiakustannuksia?

Kustannussäästöjä saadaan jopa aurinkovoimalan ensimmäisestä päivästä alkaen. Aurinkovoimala laskee maatilan energiankulutusta jopa 25%. Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua sähköä reilusti edullisempaa.


Onko aurinkovoima kannattavaa maatilalla?

Aurinkopaneelien sijoittelulle löytyy yleensä hyvin tilaa maatilalla, koska asennuspinta-alaa löytyy paljon. Maatilalla sähkön kulutus on suurta kesäkuukausina, joten aurinkopaneeleista saadaan maksimaalinen hyöty.


Millaiset käyttö- ja huolto-ohjeet aurinkovoimalan mukana tulee?

Lemkem aurinkovoimaloissa asiakas saa aina kattavat käyttöohjeet ja ohjeistuksen palon, sammutuksen ja muiden vaaratilanteiden varalle. Koulutamme laitteiston käyttöön ja kerromme hyvin kattavasti, miten aurinkoenergiajärjestelmää käytetään.


20 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet asiakkaidemme kanssa aurinkovoimalla 20milj. kg CO2-päästöjä.

20-25% pienempi energiankulutus

Aurinkovoimala laskee taloyhtiön energiankulutusta noin 20-25%.

Aurinkovoimalan tarjous 3 tunnissa

Saamme lähetettyä tarjouksen kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen.

Yli 1000 asennettua aurinkovoimalaa

Olemme asentaneet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri Suomea eri kokoisiin kiinteistöihin.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.