80%

Jopa 80% säästöt lämmityskuluihin.

75%

CO2-vähennys öljylämmitykseen verrattuna.

100%

Skaalautuva teknologia.

4kk

4 kuukauden toteutusaika.

Maalämpö on lämmitysmuodoista edullisin

Maatiloilla maalämpö on yllättävän harvinainen näky, vaikka se on isoissa kohteissa huomattavasti kannattavampi lämmitysvaihtoehto. Kaukolämmön ja öljylämmityksen kustannukset nousevat jatkuvasti, verotuksen muuttuessa tukemaan vähähiilistä energiaa. Maalämpö alentaa lämmityskustannuksia ja lisää viihtyvyyttä.

Aerial view of farm

Maalämpö tuottaa positiivista kassavirtaa

Mitä suurempi energiankulutus tilalla on, sen kannattavampaa on maalämmön toteutus. Maalämmön tuottamat säästöt lämmityskustannuksissa ovat merkittävästi suuremmat kuin lämmitysjärjestelmän investoinnin hoito- ja lyhennyskulut. Maalämpö tuottaakin välittömästi positiivista kassavirtaa.

Miten maalämmön asennus toteutetaan?

Maalämpö toteutetaan poraamalla tilan tontille lämpökaivoja noin 100–450 metrin syvyyteen. Kaivoihin lasketaan maalämpöputkisto, joka kerää kaivon ympäriltä geologisesta toiminnasta ja auringosta syntyvää lämpöenergiaa.

Lämpöpumppu kierrättää putkissa nestettä, jonka avulla suurenkin kiinteistön lämmitys onnistuu erittäin tehokkaasti. Pumppu käyttää lisäksi tulistustekniikkaa erittäin kuuman käyttöveden aikaansaamiseksi.

Ohjaa ja hallitse lämpöpumppuasi missä tahansa oletkin

Maalämpöjärjestelmä on etäseurattavissa mobiililla ja järjestelmät voivat ennakoida jopa ulkolämpötilan muutoksia. Thermia Onlinen avulla tarkistat missä tahansa, kuinka taloyhtiön lämmitysjärjestelmä toimii, ja mikä lämpötila taloyhtiössä on. Jos korjaustarvetta ilmenee, saat siitä heti tiedon.

Älykästä lämmönohjausta maalämpöpumpuilla

Uusimmat lämpöpumput toimivat älykkäällä kompressorien invertteriohjauksella, jolloin pumppujen hyötysuhde saadaan maksimoitua hyvin laajalla tehoalueella ja usein päästään 50-80% CO2-päästöjen vähennyksiin öljyyn ja sähköön verrattuna. Tämän lisäksi maalämpö on taloyhtiössä yhdistettävissä poistoilman talteenottoon, jolloin saadaan erityisiä synergiaetuja ja vielä enemmän säästöjä.

Thermia maalämpöpumput

Maalämpöratkaisuissamme käytetään Thermia Mega –tuoteperheen lämpöpumppuja. Pumppuvalinnan pääkriteereinä on erittäin luotettava toiminta, pitkä käyttöikä, edistyksellinen invertteriteknologia ja Suomen olosuhteisiin hyvin sopiva asennus- ja käyttötapa. Automaatiojärjestelmä on kotimainen Ouman Ouflex, joka edustaa erittäin toimivaksi todettua ja nykyaikaista kiinteistöautomaatioteknologiaa.

Kumppanisi kiinteistönne energiamatkalle

Elmo Toivonen
Asiakkuuspäällikkö

Energiaratkaisut yrityksille, maatiloille ja taloyhtiöille

Jyri Kelin
Liiketoimintajohtaja

Suuret energiaprojektit ja suurasiakkuudet

Jyrki Lehtinen
Avainasiakkuus-
päällikkö

Lämpöpumppu-ratkaisut taloyhtiöille

Joni Nuutinen
Projekti-insinööri

Maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisut

Mikko Kosonen
Avainasiakkuus-
pällikkö

Aurinkosähkö- ja valaistus- ratkaisut

Energiaratkaisujen Huoltopalvelu

Aurinkovoimalat, Maalämpö, Valaistus

Mikko Inkinen
Avainasiakkuus-
päällikkö

Valaistus, Älyvalaistus- ja tuotepalvelut

Yhdellä kartoituksella kymmenien tuhansien eurojen säästöt

Kartoitamme maatilanne sopivuuden maalämpöjärjestelmälle, sekä lämmitys- ja käyttöveden tarpeen yhdellä kartoituskäynnillä. Saatte laskelman ja tarjouksen viikossa. Hyväksynnän jälkeen laitamme lupaprosessin käyntiin välittömästi.

Aerial view of farm

Maalämpöratkaisut maatiloille avaimet käteen -ratkaisuna Lemkemiltä

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Maalämpö – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Kuinka paljon maalämpö säästää lämmityskuluissa?

Maalämmöllä voidaan päästä jopa 80% kiinteistökohtaisiin säästöihin lämmityskuluissa. Mikäli maalämpö yhdistetään lämmön talteenottoon, nousevat säästöt vielä huomattavasti.


Kuinka isot CO2-säästöt saadaan maalämmöllä?

Uusimmalla pumpputeknologialla päästään 50–80% CO2-päästöjen vähennyksiin öljyyn ja sähköön verrattuna.


Miten nopeasti maalämpöjärjestelmä maksaa itsensä takaisin?

Maalämpöjärjestelmään vaihtaminen maksaa itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa.


Pitääkö maalämpöpumppua huoltaa?

Yleensä maalämpöpumppua ei erityisemmin tarvitse huoltaa asennuksen jälkeen, vaan se on käyttäjän kannalta erittäin vaivaton lämmitysratkaisu, mutta lämmityslaitteiston säännöllinen tarkastus on kuitenkin suositeltavaa.


Mikä on maalämpöpumppujen käyttöikä?

Maalämpöpumppujen oletettu käyttöikä on 20-30vuotta. Hyvällä suunnittelulla ja huollolla käyttöikää voidaan nostaa entisestään.


15 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet 15milj. kg CO2-päästöjä asiakkaidemme kanssa lämpöpumpuilla.

1 000 000€ säästettyjä kustannuksia

Säästimme 1 000 000€ maalämmöllä asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

80+ toimitettua maalämpöpumppua

Olemme toimittaneet yli 80 maalämpöpumppua asiakkaillemme vuonna 2021.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.