90%

90% latauksesta tapahtuu kotona tai työpaikalla.

15%

Uusista autoista 15% on sähköautoja.

10x

Sähköautojen määrä on kymmenkertaistunut neljässä vuodessa.

1vk

Sähköauton latauksen asentaminen kestää
1 viikon.

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrä Suomessa kaksinkertaistuu joka vuosi.

Sähköautojen määrä kaksinkertaistuu joka vuosi ja latauspisteitä tarvitaan koko ajan enemmän. Tarjoamme sähköauton latausjärjestelmien ratkaisuja aina suunnittelusta järjestelmänhallintaan. Toteutamme joustavia ja tulevaisuudenkestäviä latausjärjestelmiä, jotka suunnitellaan asiakkaan todellisten tarpeiden mukaan ensimmäisestä kartoituksesta palvelun käyttöönottoon ja huoltoon.

Sähköauton lataustolpat voivat olla maatilan merkittävä tulonlähde

Useat sähköyhtiöt tarjoavat lataustolpparatkaisuja erittäin edullisesti tai jopa maksutta, mikäli yhtiölle jää lupa laskuttaa käyttäjiä ladatusta sähköstä. Huomattavasti kannattavampi vaihtoehto on kuitenkin olemassa. Lataustolpat voivat toimia maatilan merkittävänä tulonlähteenä.

Yhä useampi arvostaa sähköauton latausmahdollisuutta

Yhä useampi valitsee asioinnin ajaksi pysäköintipaikan, jossa on mahdollisuus sähköauton lataukselle ja näin tilan tarjoama asiakaskokemus paranee latausmahdollisuuden myötä.

Sähköauton latausmahdollisuus tuo maatilalle lisäarvoa

Sähköauton latausjärjestelmä tutkitusti lisää tyytyväisyyttä ja sen puute voi jopa laskea kiinteistön arvoa. Latausmahdollisuus maatilalla vaikuttaa positiivisesti tilan arvostukseen ja arvoon. Sähkö- ja hybridiautoilun yleistyminen tuottaa uusia palvelutarpeita, joissa maatilanne voi olla mukana ja tilanne voi muuttua sähköautoilijoiden palveluntarjoajaksi.

Sähköauton lataustolppien paras ystävä on aurinkovoima

Kun maatilan katolla oleva aurinkovoimala tuottaa energiaa tolppien tarpeisiin ja tolpat laskuttavat vain käyttäjää, saa maatila käytännössä ilmaista tuloa ja autot hiilineutraalia sähköä.

Sähköauton latausratkaisut ovat helpoimmillaan toteutettavissa nykyisten lämmitystolppien tilalle kustannustehokkaasti.

Sähköauton latausjärjestelmä voidaan asentaa nykyisten lämmitystolppien tilalle. Latausjärjestelmä voidaan toteuttaa latauspalvelun avulla, joka automaattisesti laskuttaa tolpan käyttäjää, eikä aiheuta näin kustannuksia autottomille. Tällöin latausmaksu kilahtaa suoraan maatilan tilille. Näin toteutettu Lemkem Nettolataus-ratkaisu ei aiheuta riitaa, eikä päästä maatilan tulovirtaa valumaan energiayhtiön taskuun.

Man holding an electric car charger

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen, maalämmön ja sähköauton latauksien asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Sähköauton lataus – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Voiko sähköauton lataus ylikuormittaa maatilan sähköverkkoa?

Ei voi. Esimerkiksi Lemkem E-tolppa on 3,6kW tehoinen ja sisältää älykkään kevyen kuormanhallinnan.


Miten sähköauton latauspiste asennetaan?

Sähköauton latauspiste voidaan asentaa suoraan perinteisen lämmitystolpan tilalle, eikä uusia kaapelointeja tarvita.


Voiko maatilalle asentaa sähköauton latausjärjestelmää?

Kyllä voi. Lemkem sähköauton latausjärjestelmät ovat toteutettavissa kaikkiin kiinteistöihin ja helpoimmillaan sähköauton latausjärjestelmä voidaan asentaa suoraan perinteisen lämmitystolpan tilalle.


Kuinka kauan sähköauton lataaminen kestää?

Sähköauton lataaminen voi kestää noin 15 minuutista jopa kymmeniin tunteihin. Latausaika riippuu sähköauton akun koosta, aseman lataustehosta sekä käytettävästä latauskaapelista. Kotitalouspistokkeella akkua ladattaessa se täyttyy suunnilleen yhdessä yössä. Sen sijaan pikalatausasemalla täyttymiseen menee noin puoli tuntia.


Noin 90% latauksesta tapahtuu kotona

90% sähköauton latauksesta tapahtuu pääsääntöisesti kotona tai työpaikalla.

15% uusista autoista on sähköautoja

Suomen uusista rekisteröidyistä autoista 15% on ladattavia sähköautoja.

35-50% avustus sähköautoiluun ARA:lta

Taloyhtiöt voivat saada avustusta ARA:lta sähköautojen latauspisteisiin 35-50%.

Vuoteen 2030 mennessä sähköautoja on 700 000.

Sähköautojen määrä tuplaantuu joka vuosi ja vuoteen 2030 mennessä sähköautoja on 700 000.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.