25%

Avkastning på investerat kapital upp till 25 %

15%

Kostnadseffektiv realistisk potential.

1vk

Installation implementeringstid 1 vecka.

1000+

Installerade solkraftverk.

Minska mängden energi som köps online, de totala energikostnaderna och ditt koldioxidavtryck med underhållsfri solenergi!

Att installera ett väldesignat och högkvalitativt solkraftverk är det mest lönsamma investeringsbeslut en gård kan fatta. Den solel som produceras på gården kan användas för produktion av energi som behövs för både de allmänna lokalerna och gårdens byggnader.

Solenergi är en lönsam investering och framtidssäkring

När solenergisystemet är rätt dimensionerat är avkastningen på investeringen cirka 10–25 %. Samtidigt sjunker gårdens energiförbrukning avsevärt. Panelerna minskar också mängden sommarvärme, eftersom de absorberar en del av solens strålning.

Aerial view of solar panels in farm

Vikten av planering och genomförande av solkraftverk

Ett högkvalitativt genomfört och designat solkraftverk är nästan underhållsfritt och håller i decennier på fastighetens tak. Återbetalningstiden för kraftverk är ca 5–8 år och den positiva miljöpåverkan är mycket stor. Exempelvis minskar ett 100-panels kraftverk gårdens årliga koldioxidutsläpp med mer än 5 000 kg, vilket motsvarar cirka 200 000 km körning av elbil.

Nu finns solpanelsinstallationer tillgängliga för sommaren 2023!

I dagsläget kan installationen av solpanelerna göras redan under sommaren 2023. Det betyder att du samtidigt kan dra nytta av årets soligaste årstid och maximera elproduktionens verkliga potential. Sommarmånaderna är kända för att vara fulla av solsken, vilket är det mest optimala alternativet för att installera solpaneler.

Solkraftverken vi installerar har ett integrerat fjärrövervakningssystem, med vilket du kan övervaka utbytet av solenergi via telefon!

I solkraftverken använder vi Fronius-växelriktare med trådlös fjärrövervakning med hjälp av Wifi. Med hjälp av fjärrövervakningssystemet kan du hela tiden hålla koll på din elförbrukning och övervaka både driften av solkraftverket och avkastningen från din telefon eller dator. All information är tillgänglig när som helst och var som helst. Applikationen ger meddelanden om viktiga händelser.

De mest ansvarsfulla och högkvalitativa solenergikomponenterna på marknaden

För att maximera solenergins miljöpåverkan måste produktionen av panelerna också ske på ett miljövänligt sätt. Våra solpaneler kommer från Trina Solar, en av världens äldsta och största solpanelstillverkare. Trina Solar är världens mest ansvarsfulla paneltillverkare och Trina Solar tillhör det ISO14064-1 standardcertifierade programmet för koldioxidavtryck.

Lemkem Nyckelfärdiga solkraftverk använder endast den högsta kvaliteten och mest ansvarsfullt producerade monokristallina paneler på marknaden. Vi importerar, designar, installerar och underhåller alla solenergisystem vi själva installerar.

Trina Solar solpaneler

En av världens äldsta och mest erfarna paneltillverkare. Vid tillverkningen av Trina-paneler används endast nybrytet kisel, inte återvunnet polykisel. Den CO2 som genereras vid tillverkningen av panelerna som används av Lemkem har nollställts under finska förhållanden efter 1 år. Panelerna är designade för finska snöförhållanden och har 25 års 80 % effektgaranti.

Fronius & Kaco växelriktare

Fronius kommer från Österrike och Kaco från Tyskland. Växelriktarna vi använder är designade för att hålla i åratal i kontinuerlig produktion och under den finska sommarens krävande toppproduktionsförhållanden. Växelriktarna kan anslutas till nätverket för fjärrövervakning. Att dimensionera växelriktaren korrekt är avgörande för att maximera uteffekten.

K2 Systems ställningar

Ställen, som tål nordlig vind och snöbelastningar och är byggda på ett modulärt sätt, är optimerade för effektiv installation och lång livslängd. Ställen är lämpliga för alla taktyper och markinstallationer. K2-ställningar kan tas bort utan att bryta strukturerna och byt installationsplats vid behov.

Hemligheten med ett högkvalitativt och lönsamt solkraftverk ligger i designen

Vid implementeringen av Lemkems solkraftverk simuleras kraftverkets väderbeständighet och utbyte på en dator genom att solen roterar över objektets koordinater under ett år. På så sätt kan vi exakt beräkna avkastningsprocenten för varje panel, även i kraftverk med tusentals paneler. Utbytesprognosen för Lemkem solkraftverk är verkligen den mest exakta på marknaden.

Aerial view of farm

Min egen installation

Vi använder endast våra egna installatörer i våra installationer. Våra installatörer är specialutbildade i installation av energilösningar för hållbar utveckling. Både installatörerna och ledningen har mångårig erfarenhet av krävande installationer av solkraftverk, belysning och bergvärme.

Effektivitet och service

Våra installatörers erfarenhet och utbildning möjliggör mycket effektiva och snabba installationer. Installationerna planeras så att det inte uppstår störningar för fastighetens brukare och de eventuella avstängningarna av gångarna är korta. Våra installatörer är också mycket kundtjänstinriktade.

Säkerhet och underhåll

Vår installation utförs alltid med arbetarskyddet och säkerheten för fastighetens användare i första hand. Detta gäller även sopborttagning och underhåll efter installation. Vi vill att de lösningar som beställs av oss alltid ska vara bekymmersfria val för våra kunder. Vår installation utförs också hygieniskt.

Solpaneler – Vanliga frågor?

Hur ofta ska solkraftverket servas?

Ett väl utfört och designat solkraftverk är nästan underhållsfritt och håller i tiotals år på fastighetens tak. Ofta räcker regnet för att rengöra ytorna på panelerna.


Kan gården få stöd för köp av ett solkraftverk?

Du kan få det. Gårdar kan ansöka om stöd från ELY-centralen, vilket kan vara max 40 % av investeringen.


Hur snabbt minskar ett solkraftverk gårdens energikostnader?

Kostnadsbesparingar kan erhållas redan från solkraftverkets första dag. Aurinkovoimala minskar gårdens energiförbrukning med upp till 25 %. Egenproducerad solel är mycket billigare än el köpt från nätet.


Är solenergi lönsamt på en gård?

Det brukar finnas gott om plats för placering av solpaneler på gården, eftersom det är mycket installationsyta. På gården är elförbrukningen hög under sommarmånaderna, så maximal nytta får man av solpanelerna.


Vilken typ av drift- och underhållsinstruktioner följer med solkraftverket?

På Lemkem solkraftverk får kunden alltid utförliga bruksanvisningar och instruktioner vid brand, avstängning och andra farliga situationer. Vi tränar hur man använder utrustningen och förklarar mycket uttömmande hur man använder solenergisystemet.


20 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet asiakkaidemme kanssa aurinkovoimalla 20milj. kg CO2-päästöjä.

20-25% pienempi energiankulutus

Aurinkovoimala laskee taloyhtiön energiankulutusta noin 20-25%.

Aurinkovoimalan tarjous 3 tunnissa

Saamme lähetettyä tarjouksen kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen.

Yli 1000 asennettua aurinkovoimalaa

Olemme asentaneet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri Suomea eri kokoisiin kiinteistöihin.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.