25%

Sijoitetun pääoman tuotto jopa 25%.

15%

Kustannustehokas realistinen potentiaali.

1vk

Asennuksen toteutusaika 1 viikko.

1000+

Asennettua aurinkovoimalaa.

Kolme syytä, miksi aurinkopaneelit kannattaa asentaa taloyhtiöön

Vähennä taloyhtiön energiakuluja

Oma aurinkovoimala tuo vakautta taloyhtiön energiakuluihin. Omassa aurinkovoimalassa tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa sähköveroa tai siirtomaksua.

Nosta kiinteistön ja taloyhtiön arvoa

Taloyhtiön oma aurinkovoimala nostaa sekä kiinteistön houkuttelevuutta että arvoa. Aurinkopaneeleilla voidaan myös suojata kattoa kulutukselta ja pidentää sen käyttöikää.

Pienennä taloyhtiön hiilijalanjälkeä

Aurinkopaneelien hyödyntäminen on tehokas tapa pienentää taloyhtiön hiilijalanjälkeä, sillä aurinkosähköstä ei aiheudu lainkaan CO2-päästöjä.

Aurinkoenergia on kannattava investointi ja tulevaisuusteko

Kun aurinkoenergiajärjestelmä mitoitetaan oikein, on sijoitetun pääoman tuotto noin 10–25% taloyhtiölle. Samaan aikaan taloyhtiön energiankulutus laskee huomattavasti. Paneelit vähentävät myös kesän helteiden porotusta, niiden imiessä itseensä osan auringon säteilystä.

Aurinkovoimalan suunnittelun ja toteutuksen merkitys

Laadukkaasti toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Takaisinmaksuajat voimaloissa ovat n. 5–8 vuotta ja positiivinen ympäristövaikutus erittäin suuri. Esimerkiksi 100 paneelin voimala vähentää taloyhtiön vuotuisia hiilidioksidipäästöjä yli 5000 kg, joka vastaa noin 200 000 km ajoa sähköautolla.

Aurinkovoima voidaan yhdistää myös muihin hiilineutraaleihin energiaratkaisuihin

Tulevaisuudessa kaikissa taloyhtiöissä tulee myös olla sähköauton latausmahdollisuus. Aurinkoenergia toimii synergisesti sekä sähköauton lataustolppien että esimerkiksi maalämmön kanssa, kun käyttövettä voidaan lämmittää aurinkoenergialla.

Asentamissamme voimaloissa on integroituna etäseurantajärjestelmä, jolla aurinkoenergian tuottoa voi seurata jopa älykellolla!

Ymmärrä omaa aurinkovoimalaasi paremmin. Etäseurantajärjestelmän avulla voit pitää sähkönkulutustasi jatkuvasti silmällä. Kaikki tiedot ovat käytettävissä milloin ja missä tahansa. Saat ilmoituksen merkittävistä tapahtumista.

Markkinoiden vastuullisimmat ja laadukkaimmat aurinkoenergiakomponentit

Jotta aurinkoenergian ympäristövaikutus voidaan maksimoida, on myös paneelien valmistuksen tapahduttava ympäristöystävällisesti. Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan.

Lemkem Avaimet käteen -aurinkovoimaloissa käytetään vain markkinoiden korkealaatuisimpia ja vastuullisimmin tuotettuja monokristallipaneeleita. Tuomme itse maahan, suunnittelemme, asennamme ja huollamme kaikki asentamamme aurinkosähköjärjestelmät.

Trina Solar -aurinkopaneelit

Yksi maailman vanhimmista ja kokeneimmista paneelivalmistajista. Trinan paneelien valmistuksessa käytetään vain ja ainoastaan uutta vastalouhittua piitä, ei kierrätettyä polypiitä. Lemkemin käyttämien paneelien valmistuksessa syntynyt CO2 on nollattu Suomen olosuhteissa 1 vuoden jälkeen. Paneelit on suunniteltu Suomen lumiolosuhteisiin ja niillä on 25 vuoden 80% tehotakuu.

Fronius & Kaco -invertterit

Fronius tulee Itävallasta ja Kaco Saksasta. Käyttämämme invertterit on suunniteltu kestämään jatkuvassa tuotannossa ja Suomen kesän vaativissa huipputuotannon olosuhteissa vuosia. Invertterit voidaan kytkeä verkkoon etäseurantaa varten. Invertterin mitoittaminen oikein on kriittistä tuotannon maksimoimiseksi.

K2 Systems -telineet

Pohjoisen tuulta ja lumikuormia kestävät ja modulaarisesti rakennettavat telineet on optimoitu tehokkaaseen asennukseen ja pitkään käyttöikään. Telineet sopivat kaikille kattotyypeille ja maa-asennuksiin. K2 telineet on mahdollista poistaa rakenteita rikkomatta ja muuttaa asennuspaikkaa tarvittaessa.

Aurinkovoima-asiantuntijat

Elmo Toivonen
Projektimyynti

Aurinkovoima

Mikko Kosonen
Avainasiakkuuspäällikkö

Aurinkovoima

Maalämpöasiantuntijat

Jyrki Lehtinen
Avainasiakkuuspäällikkö

Määlämpö

Joni Nuutinen
Projekti-insinööri

Maalämpö

Johto

Jyri Kelin
Liiketoimintajohtaja

Suuret energiaprojektit ja suurasiakkuudet

Huolto

Energiaratkaisujen Huoltopalvelu

Aurinkovoimalat, Maalämpö, Valaistus

Laadukkaan ja tuottoisan aurinkovoimalan salaisuus piilee suunnittelussa

Lemkem aurinkovoimala toteutuksessa voimalan sään kestävyys ja tuotto simuloidaan tietokoneella pyörittämällä aurinkoa kohteen koordinaattien päällä vuoden ajan. Näin saamme laskettua tarkasti jokaiselle paneelille, tuhansienkin paneelien voimaloissa, oman tuottoprosentin. Lemkem aurinkovoimaloiden tuottoennuste onkin markkinoiden tarkin.

Asiantunteva ja kokonaisvaltainen aurinkovoimaratkaisu taloyhtiöille

Oma asennus

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Aurinkopaneelit – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Sopiiko aurinkovoimala Suomen ilmastoon?

Suomen olosuhteet ovat aurinkopaneelien kannalta hyvät. Pimeiden talvikuukausien ulkopuolella aurinkopaneelit tuottavat sähköä hyvin ja Suomen säteilyolosuhteet ovatkin samaa tasoa kuin esimerkiksi Pohjois-Saksassa.


Kuinka usein aurinkovoimalaa pitää huoltaa?

Hyvin toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Usein sade riittää puhdistamaan paneelien pinnat.


Kuinka paljon taloyhtiön energiakulutusta voidaan laskea aurinkovoimalalla?

Aurinkovoima laskee taloyhtiön energiankulutusta noin 20–25 %.


Miten aurinkopaneelien asennus tapahtuu? Rikotaanko kiinteistön rakenteita?

Aurinkopaneelien asennus tapahtuu yleisimmin kiinteistön katolle, mutta aurinkopaneelit on mahdollista asentaa myös seinälle tai maahan. Asennuksessa ei rikota rakenteita. 


Mitä lupia aurinkopaneelien asennukseen tarvitaan?

Lupa-asiat ovat kunnista ja kaupungeista riippuvaisia. Joissakin kunnissa tarvitaan ainoastaan ilmoitus rakennusvalvontaan, kun taas joissakin vaaditaan toimenpidelupa tai rakennuslupa. Älä huoli, me autamme lupa-asioissa!


Paljonko paneelit painaa, kestääkö katto?

Yksi aurinkopaneeli painaa alle 20 kg, joten paneeleista tuleva kuorma on noin 10kg/m2. Paneeleista tuleva lisäkuorma on siis esimerkiksi lumikuormaan nähden todella pieni eikä siitä aiheudu ongelmaa.


20 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet asiakkaidemme kanssa aurinkovoimalla 20milj. kg CO2-päästöjä.

20-25% pienempi energiankulutus

Aurinkovoimala laskee taloyhtiön energiankulutusta noin 20-25%.

Aurinkovoimalan tarjous 3 tunnissa

Saamme lähetettyä tarjouksen kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen.

Yli 1000 asennettua aurinkovoimalaa

Olemme asentaneet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri Suomea eri kokoisiin kiinteistöihin.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.