80%
Maalämmöllä ja poistoilman talteenotolla (LTO) voidaan säästää jopa 80% taloyhtiön lämmityskustannuksista. Vesi-ilmalämpöpumpulla päästään myös kymmenien prosenttien säästöihin.
Nimetty vastuuhenkilö
Projektin toteutuksen ajan ja sen jälkeen taloyhtiöstänne huolehtii nimetty energia-asiantuntija, joka tuntee juuri teidän taloyhtiönne ominaisuudet ja tilanteen.
Yli 100 taloyhtiötä
Olemme pelkästään viimeisen muutaman vuoden aikana toteuttaneet yli 100 taloyhtiön lämmitystapamuutosta kaukolämmöstä maalämpöön
Maalämpö, Vesi-ilmalämpö ja Lämmön talteenotto ovat taloyhtiön tehokkaimmat keinot lämmityksen kustannusten hallintaan
Olemme toimittaneet pelkästään viimeisen muutaman vuoden aikana lämpöpumppuratkaisuja yli 100 taloyhtiöön Suomessa. Huolehdimme myös lämpöpumppulaitteiston huollosta, ilmanvaihdon suodattimista ja automaation optimoinnista. Haluamme toimia taloyhtiönne kumppanina vielä kauan projektin jälkeenkin. Siksi tarjoamme ainoana toimijana oman nimetyn vastuuhenkilön, joka vastaa taloyhtiönne järjestelmästä, sen optimoinnista, raportoinnista ja huoltojen organisoinnista. Tämä nimetty henkilö toimii uuden lämmitysjärjestelmänne omalääkärinä. Mikäli henkilö jatkaa meiltä eteenpäin, määritämme uuden vastuuhenkilön.
Isännöitsijä Erkki Kauvanto kertoo Lemkemin toteuttamasta lämpöpumppuprojektista
LTO (Lämmön talteenotto) kerrostaloissa on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa parantaa energiatehokkuutta. LTO-järjestelmän avulla talteen otetaan rakennuksen poistoilmassa oleva lämpö, joka muutoin menisi hukkaan, ja hyödynnetään se lämmityksessä. Tämä vähentää energian kulutusta ja pienentää merkittävästi lämmityskustannuksia.
Kerrostaloissa LTO-järjestelmät ovat erityisen hyödyllisiä, sillä ne voivat parantaa asukkaiden asumismukavuutta ja alentaa energiankulutusta pitkällä aikavälillä. Lisäksi järjestelmä auttaa täyttämään tiukentuvia energiatehokkuusvaatimuksia ja vähentämään hiilijalanjälkeä. Modernit LTO-ratkaisut ovat myös helppoja asentaa ja huoltaa, mikä tekee niistä houkuttelevan investoinnin kiinteistönomistajille.
Lämmön talteenoton käyttö kerrostaloissa ei pelkästään paranna ympäristöystävällisyyttä, vaan tuo myös konkreettisia säästöjä lämmityskustannuksiin. Järjestelmän avulla kerrostaloista tulee energiatehokkaampia ja asukkaiden asumiskustannukset laskevat, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin.
Miten taloyhtiön maalämpö- tai energiansäästöprojekti lähtee liikkeelle?
1. Yhteydenotto
Ette tarvitse erityisiä lisätietoja tai edes energian kulutuslaskelmia. Mikäli tahtotilanne on säästää taloyhtiön energiakustannuksia, oli kyse automaatiosta tai lämmitystaparemontista, me autamme teitä prosessin jokaisessa vaiheessa
2. Asiantuntijamme tutustuu taloyhtiönne tilanteeseen ja pyytää tarvittaessa lisätietoja esimerkiksi isännöitsijältä
Mikäli olette tehneet energiaselvityksen tai kartoituksen, voimme edetä sen mukaisesti, mutta jo pelkällä tekemällämme kohdekartoituksella ja isännöitsijätodistuksella voimme laatia teille maksutta energiansäästösuunnitelman ja ehdotuksen energiaremontista
3. Keskustelu taloyhtiön kanssa
Voitte pyytä energia-asiantuntijaamme maksutta käynnille taloyhtiössänne, esimerkiksi kartoitukselle tai vierailemaan yhtiökokouksessa. Voimme myös antaa teille tarjouksen juuri teille parhaiten sopivasta energiaratkaisusta.
4. Taloyhtiön päätöksenteko
Taloyhtiön hallitus tai yhtiökokous tekee päätöksen lämmitystapamuutoksen, aurinkovoimalan tai esimerkiksi automaation ja huoltopalvelun tilauksesta.
5. Urakkaneuvottelu (Energiaprojekti)
Urakkaneuvotteluissa keskustelemme yksityiskohdista energiaprojektin toteutuksen suhteen, kuten porausaikataulusta, milloin sotkuisemmat tai äänekkäämmän työvaiheet toteutetaan, sekä maksuaikataulusta
6. Projektin aloitus
Mikäli kyseessä on esimerkiksi maalämpöprojekti, olemme hakeneet porauslupia jo etukäteen jotta pääsemme aloittamaan aikataulussa ja maksimoimaan energiansäästön ennen seuraavaa lämmityskautta
Ota yhteyttä ja aloitetaan yhdessä taloyhtiönne energiamatka
Ohjaa ja hallitse lämpöpumppuasi missä tahansa oletkin
Maalämpöjärjestelmä on etäseurattavissa mobiililla ja järjestelmät voivat ennakoida jopa ulkolämpötilan muutoksia. Thermia Onlinen avulla tarkistat missä tahansa, kuinka taloyhtiön lämmitysjärjestelmä toimii, ja mikä lämpötila taloyhtiössä on. Jos korjaustarvetta ilmenee, saat siitä heti tiedon.
Taloyhtiöissä maalämpö on lämmitysmuodoista edullisin
Kaukolämmön ja öljylämmityksen kustannukset nousevat jatkuvasti, verotuksen muuttuessa tukemaan vähähiilistä energiaa. Maalämpö alentaa lämmityskustannuksia ja parantaa asukastyytyväisyyttä. Monessa taloyhtiössä yhtiövastiketta on jopa laskettu maalämpöön siirtymisen myötä.
Miten maalämmön asennus taloyhtiöön toteutetaan?
Maalämpö toteutetaan poraamalla taloyhtiön tontille lämpökaivoja noin 100–450 metrin syvyyteen. Kaivoihin lasketaan maalämpöputkisto, joka kerää kaivon ympäriltä geologisesta toiminnasta ja auringosta syntyvää lämpöenergiaa.
Lämpöpumppu kierrättää putkissa nestettä, jonka avulla suurenkin kiinteistön lämmitys onnistuu erittäin tehokkaasti. Pumppu käyttää lisäksi tulistustekniikkaa erittäin kuuman käyttöveden aikaansaamiseksi.
Maalämpö tuottaa taloyhtiölle positiivista kassavirtaa
Mitä suurempi energiankulutus kiinteistössä on, sen kannattavampaa on maalämmön toteutus. Maalämmön tuottamat säästöt lämmityskustannuksissa ovat merkittävästi suuremmat kuin lämmitysjärjestelmän investoinnin hoito- ja lyhennyskulut. Maalämpö tuottaakin taloyhtiölle välittömästi positiivista kassavirtaa.
Älykästä lämmönohjausta maalämpöpumpuilla
Uusimmat lämpöpumput toimivat älykkäällä kompressorien invertteriohjauksella, jolloin pumppujen hyötysuhde saadaan maksimoitua hyvin laajalla tehoalueella ja usein päästään 50-80% CO2-päästöjen vähennyksiin öljyyn ja sähköön verrattuna. Tämän lisäksi maalämpö on taloyhtiössä yhdistettävissä poistoilman talteenottoon, jolloin saadaan erityisiä synergiaetuja ja vielä enemmän säästöjä.
Thermia maalämpöpumput
Maalämpöratkaisuissamme käytetään Thermia Mega –tuoteperheen lämpöpumppuja. Pumppuvalinnan pääkriteereinä on erittäin luotettava toiminta, pitkä käyttöikä, edistyksellinen invertteriteknologia ja Suomen olosuhteisiin hyvin sopiva asennus- ja käyttötapa. Automaatiojärjestelmä on kotimainen Ouman Ouflex, joka edustaa erittäin toimivaksi todettua ja nykyaikaista kiinteistöautomaatioteknologiaa.
Aurinkovoima-asiantuntijat
Elmo Toivonen
Asiakkuuspäällikkö
Energiaratkaisut
Mikko Kosonen
Avainasiakkuuspäällikkö
Aurinkovoima
Maalämpöasiantuntijat
Jyrki Lehtinen
Avainasiakkuuspäällikkö
Maalämpö
Joni Nuutinen
Projekti-insinööri
Maalämpö
Johto
Jyri Kelin
Liiketoimintajohtaja
Suuret energiaprojektit ja suurasiakkuudet
Huolto
Energiaratkaisujen Huoltopalvelu
Aurinkovoimalat, Maalämpö, Valaistus
Asiakaspalvelu
Yhdellä kartoituksella kymmenien tuhansien eurojen säästöt
Kartoitamme taloyhtiönne sopivuuden maalämpöjärjestelmälle, sekä lämmitys- ja käyttöveden tarpeen yhdellä kartoituskäynnillä. Saatte laskelman ja tarjouksen viikossa. Hyväksynnän jälkeen laitamme lupaprosessin käyntiin välittömästi.
Maalämmön asiantunteva ja kokonaisvaltainen avaimet käteen -ratkaisu Lemkemiltä
Maalämpö – Usein kysyttyjä kysymyksiä?
Kuinka paljon maalämpö säästää taloyhtiön lämmityskuluissa?
Jos taloyhtiön lämmitysjärjestelmänä on ollut sähkölämmitys tai öljylämmitys, niin maalämmöllä voidaan säästää noin 60-80% taloyhtiön lämmityskuluissa.
Toimiiko maalämpö kovilla pakkasilla?
Maalämpö ottaa energiansa sanansa mukaisesti maasta. Maan alla lämpötilat ovat tasaisia vuodenajasta riippumatta. Kesäaikaan, kun lämmitystä ei tarvita, maalämpökään ei ota paljoa energiaa maasta. Samalla aurinko lämmittää maata ja energiaa varastoituu talven varalle. Talven kovilla pakkasilla kesäaikaan varastoitunut energia otetaan talteen ja nostetaan maalämpöpumpulla sellaiseen lämpötilaan, että talo ja lämmin käyttövesi lämpenevät. Kovimmilla pakkasilla lämpöpumppu ottaa avukseen tarvittaessa sähkövastusta.
Pitääkö maalämpöpumppua huoltaa?
Yleensä maalämpöpumppua ei erityisemmin tarvitse huoltaa asennuksen jälkeen, vaan se on käyttäjän kannalta erittäin vaivaton lämmitysratkaisu, mutta lämmityslaitteiston säännöllinen tarkastus on kuitenkin suositeltavaa.
Voiko talossa asua normaalisti maalämmön asentamisen aikaan?
Talossa voi asua täysin normaalisti asennuksen aikana. Ilmoitamme hyvissä ajoin, jos esimerkiksi lyhyitä lämmityskatkoksia tulee.
Miten maalämpö toimii?
Kiinteistön pihaan porataan lämpökaivoja 150-450m syvyyteen, johon laitetaan U-mallinen putki. Putken sisällä kiertää lämmönkeruuneste, joka sitoo itseensä lämpöenergiaa sitä ympäröivästä maa- ja kallioperästä. Neste lämpiää maaperän lämmöstä ja tuloksena saadaan maalämpöä energiakaivosta, jonka jälkeen lämmennyt neste saapuu lämpöpumppuun. Energiatehokkaan kompressoritekniikaan avulla lämpöpumppu hyödyntää lämmön ja jakaa sen talon lämpö- ja lämminvesijärjestelmään. Kun keruuneste on luovuttanut lämmön lämpöpumpussa, se palaa takaisin porausreikään lämpenemään uudelleen.
15 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä
Olemme säästäneet 15milj. kg CO2-päästöjä asiakkaidemme kanssa lämpöpumpuilla.
7 000 000€ säästettyjä kustannuksia
Säästimme 1 000 000€ maalämmöllä asiakkaidemme kanssa vuonna 2024
100 000 megawattituntia säästettyä energiaa
Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2024
80+ toimitettua maalämpöpumppua
Olemme toimittaneet yli 100 maalämpövoimalaa asiakkaillemme vuonna 4 vuoden aikana
Ota yhteyttä
Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.