90%

90% latauksesta tapahtuu kotona tai työpaikalla.

15%

Uusista autoista 15% on sähköautoja.

10x

Sähköautojen määrä on kymmenkertaistunut neljässä vuodessa..

1vk

Sähköauton latauksen asentaminen kestää 1 viikon.

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrä Suomessa kaksinkertaistuu joka vuosi

Sähköautojen määrä kaksinkertaistuu joka vuosi ja latauspisteitä tarvitaan koko ajan enemmän. Tarjoamme sähköauton latausjärjestelmien ratkaisuja aina suunnittelusta järjestelmänhallintaan. Toteutamme joustavia ja tulevaisuudenkestäviä latausjärjestelmiä, jotka suunnitellaan asiakkaan todellisten tarpeiden mukaan ensimmäisestä kartoituksesta palvelun käyttöönottoon ja huoltoon.

Sähköauton lataustolpat voivat olla taloyhtiön merkittävä tulonlähde

Useat sähköyhtiöt tarjoavat lataustolpparatkaisuja erittäin edullisesti tai jopa maksutta, mikäli yhtiölle jää lupa laskuttaa kiinteistön käyttäjiä ladatusta sähköstä. Huomattavasti kannattavampi vaihtoehto on kuitenkin olemassa. Lataustolpat voivat toimia taloyhtiön tai kiinteistön merkittävänä tulonlähteenä.

Taloyhtiöt voivat saada tukea sähköauton lataukseen

Taloyhtiöt voivat saada avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA). Avustuksen suuruus on 35–50 prosenttia kustannuksista.

Sähköauton latausmahdollisuus tuo taloyhtiölle lisäarvoa

Sähköauton latausjärjestelmä tutkitusti lisää asukastyytyväisyyttä ja sen puute voi jopa laskea kiinteistön arvoa. Latausmahdollisuus taloyhtiössä vaikuttaa positiivisesti yhtiön arvostukseen ja arvoon. Sähkö- ja hybridiautoilun yleistyminen tuottaa uusia palvelutarpeita, joissa kiinteistösi voi olla mukana ja kiinteistönne voi muuttua sähköautoilijoiden palveluntarjoajaksi.

Sähköauton lataustolppien paras ystävä on aurinkovoima

Kun kiinteistön katolla oleva aurinkovoimala tuottaa energiaa tolppien tarpeisiin ja tolpat laskuttavat vain käyttäjää, saa taloyhtiö käytännössä ilmaista tuloa ja autot hiilineutraalia sähköä.

Sähköauton latausratkaisut ovat helpoimmillaan toteutettavissa nykyisten lämmitystolppien tilalle kustannustehokkaasti.

Sähköauton latausjärjestelmä voidaan asentaa nykyisten lämmitystolppien tilalle. Latausjärjestelmä voidaan toteuttaa latauspalvelun avulla, joka automaattisesti laskuttaa tolpan käyttäjää, eikä aiheuta näin kustannuksia autottomille. Tällöin latausmaksu kilahtaa suoraan kiinteistön omistajan tai taloyhtiön tilille. Näin toteutettu Lemkem Nettolataus-ratkaisu ei aiheuta riitaa yhtiökokouksessa, eikä päästä taloyhtiön tulovirtaa valumaan energiayhtiön taskuun.

Man holding an electric car charger

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen, maalämmön ja sähköauton latauksien asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Sähköauton lataus – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Joutuuko autoton talonasukas maksamaan naapurin sähköauton latauksesta?

Ei. Lemkemin E-tolppa on älykäs latausratkaisu, joka laskuttaa vain sähköauton latauspisteen käyttäjää.


Miten sähköauton latausjärjestelmä asennetaan taloyhtiöön?

Sähköauton latausjärjestelmä voidaan asentaa suoraan perinteisen lämmitystolpan tilalle, eikä uusia kaapelointeja tarvita.


Voiko latauspiste ylikuormittaa kiinteistön verkon?

Ei. E-tolppa on 3,6kW tehoinen ja sisältää älykkään kevyen kuormanhallinnan. Tolpat keskustelevat toistensa kanssa ja säätää lataustehoa tarvittaessa.


Voiko taloyhtiö saada tukea sähköauton latausjärjestelmän hankintaan?

Kyllä voi. Jos taloyhtiöön halutaan vähintään 5 latauspistettä, taloyhtiön kannattaa hyödyntää ARA:n 35% investointitukea. ARA tukee latauspisteiden rakentamista ja taloyhtiön sähköjärjestelmän, kuten sähköpääkeskuksen ja kaapelointien kapasiteetin kasvattamista.


Noin 90% latauksesta tapahtuu kotona

90% sähköauton latauksesta tapahtuu pääsääntöisesti kotona tai työpaikalla.

15% uusista autoista on sähköautoja

Suomen uusista rekisteröidyistä autoista 15% on ladattavia sähköautoja.

35-50% avustus sähköautoiluun ARA:lta

Taloyhtiöt voivat saada avustusta ARA:lta sähköautojen latauspisteisiin 35-50%.

Vuoteen 2030 mennessä sähköautoja on 700 000.

Sähköautojen määrä tuplaantuu joka vuosi ja vuoteen 2030 mennessä sähköautoja on 700 000.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.