70%

50-70% lisäsäästöt maalämpöön yhdistettäessä.

100%

Synergiaetu maalämmön kanssa.

40%

Lämmitysenergian kulutus laskee jopa 40%.

2vk

2 viikon toteutusaika.

Lämmön talteenotto vähentää yrityksen lämmitystarvetta

Hyvin toteutettu ilmanvaihdon lämmöntalteenotto tuo säästöjä, sillä jopa 80-90% lämmöstä saadaan talteen ja kiinteistön lämmitystarve vähenee sen mukaisesti. Lämmitysjärjestelmän investointikulut voidaan yleensä kattaa toteutuneilla energiasäästöillä. LTO-järjestelmä toimii kuitenkin myös itsessään ja on aina kannattava investointi.

warm bedrock

Lämmöntalteenotto lisää viihtyvyyttä

Lämmöntalteenotolla yritys säästää merkittävästi energialaskussa ja sen lisäksi viihtyvyys kiinteistössä lisääntyy raikkaan ja tasalämpöisen sisäilman vuoksi.

Miksi lämmön talteenotto kannattaa yhdistää maalämpöön?

Yhdistämällä maalämmön ja lämmön talteenottojärjestelmän voidaan saavuttaa jopa 70 % lisäsäästöt yrityksen lämmityskustannuksissa. Kuumavesivaraajan lämpötarpeen täytyttyä, voidaan ylimääräinen lämpö ladata takaisin maassa olevaan energiakaivoon, jolloin paukkupakkasilla lämpöä saadaan kaivosta huomattavasti paremmalla hyötysuhteella.

Ohjaa ja hallitse lämmitystä mistä tahansa

Jos lämmön talteenotto yhdistetään maalämmön kanssa, lämmitysjärjestelmä on etäseurattavissa mobiililla. Etäseurantajärjestelmä voi ennakoida jopa ulkolämpötilan muutoksia ja voit tarkistaa missä tahansa, kuinka yrityksen lämmitysjärjestelmä toimii, ja mikä lämpötila kiinteistössä on. Jos korjaustarvetta ilmenee, saat siitä heti tiedon.

Lämmön talteenotto yksikkö asennetaan joko katolle tai ilmanvaihdon kokoomakammioon

Lämmön talteenotto (LTO) yksikkö asennetaan joko kiinteistön katolle tai ilmanvaihdon kokoomakammioon. Lämmön talteenottojärjestelmä toimii lämmönkeruunesteellä, joka johdetaan järjestelmän putkiston avulla lämmönjakoverkostoon.

Lämmön talteenottoa voidaan käyttää myös esimerkiksi kauppojen kylmäaltaiden poistolaitteiston hukkalämmön yhteydessä. Kylmälaitteiston aiheuttama lämpö voidaan ohjata sekä lämpimän käyttöveden, että koko kiinteistön, tai jopa viereisen kiinteistön lämmitykseen.

Aurinkovoima-asiantuntijat

Elmo Toivonen
Projektimyynti

Aurinkovoima

Mikko Kosonen
Avainasiakkuuspäällikkö

Aurinkovoima

Maalämpöasiantuntijat

Jyrki Lehtinen
Avainasiakkuuspäällikkö

Määlämpö

Joni Nuutinen
Projekti-insinööri

Maalämpö

Johto

Jyri Kelin
Liiketoimintajohtaja

Suuret energiaprojektit ja suurasiakkuudet

Huolto

Energiaratkaisujen Huoltopalvelu

Aurinkovoimalat, Maalämpö, Valaistus

Lämmön talteenotto on tehokasta toteuttaa yrityksessä valmiina olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle

Jos yrityksessä on käytössä esimerkiksi kaukolämpö, vaaditaan sille tietty paluulämpötila, mikä saavutetaan juuri tietynlaisia järjestelmäratkaisuja käyttäen. Energiamuoto voi olla myös maa- tai öljylämmitys. Edellytyksenä on vesikiertoinen lämmönjako.

Asiantunteva ja kokonaisvaltainen poistoilman lämmön talteenotto -ratkaisu

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Lämmön talteenotto – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Mitä hyötyä lämmön talteenotosta on?

Lämmön talteenotolla yrityksen ilmanvaihdosta poistoilma poistuu noin +2 asteisena (normaalisti +21-23 astetta), jonka seurauksena lämmitysenergiankulutus laskee jopa 40%


Minne lämmön talteenottojärjestelmä asennetaan? 

Lämmön talteenotto järjestelmä asennetaan kiinteistön katolle tai ilmanvaihdon kokoomakammioon, josta se johdetaan järjestelmän putkiston avulla lämmönjakoverkostoon.


Miten lämmön talteenottojärjestelmä toimii?

Kiinteistön ilmanvaihdosta poistuvasta lämpimästä ilmasta otetaan lämpöenergiaa talteen ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottolaitteella.


Kannattaako lämmön talteenotto yhdistää maalämpöön?

Kyllä. Yhdessä maalämpö ja poistoilman lämmön talteenotto tuovat jopa 70-80 % säästöt yrityksen lämmityskuluihin.


10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

100% synergiaetu maalämmön kanssa

Lämmön talteenoton ja maalämmön yhdistämisellä saadaan täydet synergiaedut.

22°C energiarikas ilma hyötykäyttöön

Ilmanvaihdosta poistuva 22°C ilma on mahdol-lista ottaa talteen osaksi kiinteistön lämmitystä.

80-90% potentiaalista käyttämättä

Taloyhtiöissä lämmön talteenoton potentiaalista 80-90% on vielä käyttämättä.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.