90%

90% latauksesta tapahtuu kotona tai työpaikalla.

15%

Uusista autoista 15% on sähköautoja.

10x

Sähköautojen määrä on kymmenkertaistunut neljässä vuodessa..

1vk

Sähköauton latauksen asentaminen kestää 1 viikon.

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrä Suomessa kaksinkertaistuu joka vuosi

Sähköautojen määrä kaksinkertaistuu joka vuosi ja latauspisteitä tarvitaan koko ajan enemmän. Tarjoamme sähköauton latausjärjestelmien ratkaisuja aina suunnittelusta järjestelmänhallintaan. Toteutamme joustavia ja tulevaisuudenkestäviä latausjärjestelmiä, jotka suunnitellaan asiakkaan todellisten tarpeiden mukaan ensimmäisestä kartoituksesta palvelun käyttöönottoon ja huoltoon.

Sähköauton lataustolpat voivat olla merkittävä tulonlähde

Useat sähköyhtiöt tarjoavat lataustolpparatkaisuja erittäin edullisesti tai jopa maksutta, mikäli yhtiölle jää lupa laskuttaa kiinteistön käyttäjiä ladatusta sähköstä. Huomattavasti kannattavampi vaihtoehto on kuitenkin olemassa. Lataustolpat voivat toimia kiinteistön merkittävänä tulonlähteenä.

Aerial view of a bridge

Asiakkaat arvostavat latausmahdollisuutta

Yhä useampi asiakas valitsee asioinnin ajaksi pysäköintipaikan, jossa on mahdollisuus sähköauton lataukselle. Yrityksen tarjoama asiakaskokemus paranee siis latausmahdollisuuden myötä.

Sähköauton latausmahdollisuus tuo yritykselle lisäarvoa

Sähköauton latausjärjestelmä tutkitusti lisää tyytyväisyyttä ja sen puute voi jopa laskea yrityksen arvoa. Latausmahdollisuus yrityksessä vaikuttaa positiivisesti yrityksen arvostukseen ja arvoon. Sähkö- ja hybridiautoilun yleistyminen tuottaa uusia palvelutarpeita, joissa kiinteistösi voi olla mukana ja kiinteistönne voi muuttua sähköautoilijoiden palveluntarjoajaksi.

Sähköauton lataustolppien paras ystävä on aurinkovoima

Kun yrityksen katolla oleva aurinkovoimala tuottaa energiaa tolppien tarpeisiin ja tolpat laskuttavat vain käyttäjää, saa taloyhtiö käytännössä ilmaista tuloa ja autot hiilineutraalia sähköä.

Sähköauton latausratkaisut ovat helpoimmillaan toteutettavissa nykyisten lämmitystolppien tilalle kustannustehokkaasti.

Sähköauton latausjärjestelmä voidaan asentaa nykyisten lämmitystolppien tilalle. Latausjärjestelmä voidaan toteuttaa latauspalvelun avulla, joka automaattisesti laskuttaa tolpan käyttäjää, eikä aiheuta näin kustannuksia autottomille. Tällöin latausmaksu kilahtaa suoraan yrityksen tilille. Näin toteutettu Lemkem Nettolataus-ratkaisu ei aiheuta riitaa, eikä päästä yrityksen tulovirtaa valumaan energiayhtiön taskuun.

Man holding an electric car charger

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen, maalämmön ja sähköauton latauksien asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Sähköauton lataus – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Miksi yrityksen kannattaa investoida sähköauton latauspisteisiin?

Monella sähköautoilijalla ei välttämättä ole kotilatausmahdollisuutta, jolloin latausmahdollisuus työpaikalla on erittäin tervetullutta. Yritysvieraat liikkuvat entistä useammin sähköautolla ja on yritykseltäsi huomaavaista tarjota latausmahdollisuus myös heille. Yritysmielikuva ja vastuullisuus ulottuvat myös autoiluun. Vastuullisuus kannustaa siis suosimaan yritysautoissa ladattavia autoja.


Voiko yritys saada tukea latauspisteiden rakentamiseen?

Tällä hetkellä ainoa tukimuoto latauspisteiden rakentamiseksi yrityksissä on Energiaviraston järjestämä Liikenteen infrastruktuurituki. Kyseessä on kausittain järjestettävä tukihakukilpailu, joka koskee tällä hetkellä ainoastaan pikalatauslaitteita. Energia-asiantuntijamme kertovat mielellään aiheesta tarkemmin ja avustavat hakemusten kanssa.


Voiko lataustolppa ylikuormittaa kiinteistön verkon?

Ei. Esimerkiksi Lemkem E-tolppa on 3,6kW tehoinen ja sisältää älykkään kevyen kuormanhallinnan. Jos yritykseen asennetaan useampi E-tolppa, tolpat keskustelevat toistensa kanssa ja säätää lataustehoa tarvittaessa.


Noin 90% latauksesta tapahtuu kotona

90% sähköauton latauksesta tapahtuu pääsääntöisesti kotona tai työpaikalla.

15% uusista autoista on sähköautoja

Suomen uusista rekisteröidyistä autoista 15% on ladattavia sähköautoja.

35-50% avustus sähköautoiluun ARA:lta

Taloyhtiöt voivat saada avustusta ARA:lta sähköautojen latauspisteisiin 35-50%.

Vuoteen 2030 mennessä sähköautoja on 700 000.

Sähköautojen määrä tuplaantuu joka vuosi ja vuoteen 2030 mennessä sähköautoja on 700 000.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.