Vihreä siirtymä kiihtyy, vastuullisuusvaatimukset kasvavat, energiahuoltovarmuus on kriittisempää kuin koskaan ja hinnat nousevat hillitöntä tahtia.


Mitä kiinteistönomistaja voi tehdä? Hiilineutraali kiinteistö™ -palvelu on vastaus näihin kaikkiin haasteisiin, niin yrityksille, taloyhtiöille, maatiloille kuin kunnille ja kaupungeille. Avainasemassa on useiden eri uusiutuvien energianlähteiden yhdistäminen toisiaan tukevaksi älykkääksi järjestelmäksi. Lue lisää!

Logo circle
Logo circle

Miten kiinteistöstänne lähdetään tekemään hiilineutraalia?

Alkukartoitus ja tarpeidenne selvitys

Varataan lyhyt etäpalaveri tai puhelu ja keskustellaan tarpeistanne

Maksimaalisen tehokas ratkaisu

Insinöörimme suunnittelevat juuri teille parhaat säästöt tuovan ratkaisun

Suomen kokenein asennustiimi

Suomen kokenein uusiutuvan energian asennustiimi toteuttaa asennuksen

Hiilineutraali kiinteistö 6kk kuluttua

Kiinteistönne on nyt tiedeperusteisesti hiilineutraali, välittömillä säästöilläYlivoimaisesti suurin osa rakennetun ympäristön energian- lämmityksen sekä sähkön kulutuksesta muodostuu kiinteistöjen käytöstä. Kiinteistöjen käyttö on myös suurin yksittäinen hiilidioksidin lähde.

Kiinteistöjen käyttö kattaa yli 30 % koko Suomen energiankulutuksesta ja aiheuttaa lähes 40 % Suomen ilmastopäästöistä. Hiilineutraaliuuden tavoittelu on välttämätöntä ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta, mutta sen täytyy kuitenkin lähtökohtaisesti olla myös haluttavaa, kannattavaa ja tuoda selkeitä lisäetuja kiinteistön omistajalle. Mikäli hiilineutraaliin tulevaisuuteen halutaan päästä markkinaehtoisesti, täytyy insentiivinä olla muutakin kuin vihreys. Kustannuskysymys täytyy kyetä ratkaisemaan ostajan eduksi.

Logo circle

Hiilineutraali kiinteistö kustannuksia säästäen

A man standing between ice mountains

Energian tulevaisuus on murroksessa

Tehokkain tapa laskea kiinteistöjen käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä on kolmen suurimman tekijän, eli lämmön, sähkön ja lämpimän käyttöveden tuotannon päivittäminen kestäviin ratkaisuihin. Useissa kiinteistöissä lämmityksen (kiinteistön + lämmin käyttövesi) osuus koko kiinteistön ylläpitokustannuksista on 40 %. Energiaremontti mielletään yrityksissä ja taloyhtiöissä kuitenkin usein muiden remonttien kaltaiseksi kulueräksi. Mutta entä jos asia ei olekaan näin?

87%

Kuluttajista sanoo ostavansa todennäköisemmin tuotteen jos yritys ajaa heille tärkeää asiaa

2-10v.

Uusiutuvan energian ratkaisujemme keskimääräinen takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta

100%

Skaalautuvuus. Ratkaisumme voidaan toteuttaa mihin tahansa kiinteistöön, koosta ja määrästä riippumatta

100%

Tiedeperusteinen hiilineutraalius 3. osapuolen auditoimana.

Ratkaisu yrityksille, kunnille, taloyhtiöille ja maatiloille

Teknologia on ottanut valtavia hyppyjä ja tällä hetkellä aidon, tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden saavuttaminen lähes missä tahansa kiinteistössä on mahdollista 3-6 kuukauden aikana. Avainasemassa on useiden eri uusiutuvien energianlähteiden yhdistäminen, toisiaan tukevaksi hybridijärjestelmäksi. Tällöin aurinkovoimalla voidaan tuottaa maalämpöjärjestelmän tarvitsemaa sähköä ja energiaa vapautuu esimerkiksi sähköautojen lataukseen. Kiinteistön käyttäjien työteho ja viihtyvyys paranee älyvalaistuksen ansiosta ja lämmön talteenotto toimii synergisesti tallentaen kesähelteiden porotuksen maalämpökaivoihin talteen talven varalle.

Suunnittelu ja tarpeidenne kartoitus

Onko tarpeenne välitön energian ja kustannusten säästö vai tuleeko asiakkailtanne painetta vastuullisuuspanostuksiin? Kartoitamme tarpeenne, kiinteistönne ja suunnittelemme teille räätälöidyn ratkaisun erittäin kustannustehokkaasti, optimoiden energia- ja kustannussäästöt.

Toteutus parhailla komponenteilla

Käytämme vain markkinoiden parhaiden valmistajien komponentteja ja teemme suunnittelun itse. Maalämpöporauksissa käytämme Pohjoismaiden johtavaa porausyritystä Rototec:ia paneeleina maailman vastuullisimpina palkittuja Trina Solarin aurinkopaneeleita

Seuranta ja älykäs optimointi

Aurinkovoimalan tai maalämpöjärjestelmän tuottoa voidaan seurata jopa tunnin tarkkuudella vaikka älykellosta. Kun kiinteistössä on paikallista energiaa hyödyntävä älykäs järjestelmä, ovat optimointi-mahdollisuudet erittäin hyvät. Järjestelmä osaa esimerkiksi säätää itseään säätilan mukaan.

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035, lisäksi EU-Parlamentti julisti ilmastohätätilan 28. marraskuuta 2019. Euroopan unioni haluaisi kaikista EU-maista ilmastoneutraaleja vuoteen 2050 mennessä ja vaatii kasvihuonekaasupäästöjen 60 %:n vähennystä vuoteen 2030 mennessä.

Asiakas edellä 40 vuotta

Lemkem on hiilineutraalien kiinteistöjen tekijä, joka optimoi kiinteistön arvon energiaälykkäästi. Oli tarpeesi hiilineutraalius, energian- ja kustannusten säästö tai huoltovarmuuden ja energiaomavaraisuuden parantaminen, me autamme.

Vastuullinen toimija

Lemkemillä on sekä ISO 14001 –ympäristöserfitikaatti, että ISO 9001-laatusertifikaatti. Olemme säästäneet aurinkovoiman avulla asiakkaidemme hiilijalanjälkeä 20 miljoonaa kiloa ja maalämmöllä 15M kiloa.

Suomen suurin kokonaistoimittaja

Energiaratkaisujen kokonaistoimittajana meillä on oma maahantuonti, suunnittelu, asennus ja huolto – kaikki saman katon alla. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Referenssit

Asiakaskuntamme on äärimmäisen laaja ja monipuolinen. Asiakkaamme kattavat kaiken taloyhtiöistä yrityksiin ja maatalouteen. Useat asiakkaamme ovat luottaneet meihin jo vuosikymmeniä, kiinteistöjensä kiperimpien kysymysten ja tarpeiden kanssa.

10 000 MWh säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh asiakkaidemme energiaa vuonna 2021

100% kasvu energiaratkaisuissa

Toteuttamiemme uusiutuvan energian projektien määrä kasvaa 100% / vuosi

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Toteuttamiemme energiaprojektien takaisinmaksuaika on n. 2-10 vuotta

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkailtamme saamamme luottamus on meille kaikki kaikessa

Tilaa uutiskirje ja kuulet ensimmäisenä mitä uusiutuvan energian kentällä tapahtuu!

Lemkem #Energiapodium -uutiskirje on jokaisen kiinteistönomistajan ja päättäjän ykköslähde uusiutuvan energian saloihin ja viimeisimpiin käänteisiin.