80%

Jopa 80% säästöt lämmityskuluihin.

75%

CO2-vähennys öljylämmitykseen verrattuna.

100%

Skaalautuva teknologia.

4kk

4 kuukauden toteutusaika.

Maalämpö on lämmitysmuodoista edullisin

Kaukolämmön ja öljylämmityksen kustannukset nousevat jatkuvasti, verotuksen muuttuessa tukemaan vähähiilistä energiaa. Maalämpö alentaa lämmityskustannuksia ja parantaa kiinteistön käyttäjien tyytyväisyyttä.

Maalämpö tuottaa positiivista kassavirtaa

Mitä suurempi energiankulutus kiinteistössä on, sen kannattavampaa on maalämmön toteutus. Maalämmön tuottamat säästöt lämmityskustannuksissa ovat merkittävästi suuremmat kuin lämmitysjärjestelmän investoinnin hoito- ja lyhennyskulut. Maalämpö tuottaakin välittömästi positiivista kassavirtaa.

Miten maalämpö toimii ja kuinka syvälle maalämpö porataan?

Maalämpö toteutetaan poraamalla tontille lämpökaivoja noin 100–450 metrin syvyyteen. Kaivoihin lasketaan maalämpöputkisto, joka kerää kaivon ympäriltä geologisesta toiminnasta ja auringosta syntyvää lämpöenergiaa.

Lämpöpumppu kierrättää putkissa nestettä, jonka avulla suurenkin kiinteistön lämmitys onnistuu erittäin tehokkaasti. Pumppu käyttää lisäksi tulistustekniikkaa erittäin kuuman käyttöveden aikaansaamiseksi.

Ohjaa ja hallitse lämpöpumppuasi etänä

Maalämpöjärjestelmä on etäseurattavissa puhelimella tai tietokoneella ja järjestelmät voivat ennakoida jopa ulkolämpötilan muutoksia. Thermia Online-järjestelmän avulla voit tarkistaa missä tahansa, kuinka lämmitysjärjestelmä toimii, ja mikä lämpötila kiinteistössä on. Jos korjaustarvetta lämpöpumpulle ilmenee, saat siitä heti tiedon sovelluksessa.

Älykästä lämmönohjausta maalämpöpumpuilla

Uusimmat lämpöpumput toimivat älykkäällä kompressorien invertteriohjauksella, jolloin pumppujen hyötysuhde saadaan maksimoitua hyvin laajalla tehoalueella. Tämän ansiosta päästään usein 50-80% CO2-päästöjen vähennyksiin öljyyn ja sähköön verrattuna. Tämän lisäksi maalämpö on yhdistettävissä poistoilman talteenottoon, jolloin saadaan erityisiä synergiaetuja ja vielä enemmän säästöjä.

Thermia maalämpöpumput

Maalämpöratkaisuissamme käytetään Thermia Mega –tuoteperheen lämpöpumppuja. Pumppuvalinnan pääkriteereinä on erittäin luotettava toiminta, pitkä käyttöikä, edistyksellinen invertteriteknologia ja Suomen olosuhteisiin hyvin sopiva asennus- ja käyttötapa. Automaatiojärjestelmä on kotimainen Ouman Ouflex, joka edustaa erittäin toimivaksi todettua ja nykyaikaista kiinteistöautomaatioteknologiaa.

Referenssejä maalämpöprojekteistamme

Aerial view of Kuortane Olympic Training Center

Kuortaneen Urheiluopisto

Älykästä hiilineutraalia sähköä, lämpöä ja valoa! Kuortaneen Urheiluopiston älykäs hybridienergiajärjestelmä on ainutlaatuinen Euroopassa. Järjestelmän avulla opisto säästää 250 000€ vuodessa ja saavuttaa etuajassa nollahiilitavoitteensa.

Front view of apartment

Taloyhtiölle lämpöä Alepan pakastealtaista

Entä jos energiaremontti olisi mahdollista toteuttaa niin että taloyhtiön vastike laskee? Helsingin Munkkiniemessä tontti ei mahdollistanut täysimittaisen maalämpöjärjestelmän tekoa. Lisäenergiaa lähdettiin etsimään odottamattomasta paikasta.

Aurinkovoima-asiantuntijat

Elmo Toivonen
Projektimyynti

Aurinkovoima

Mikko Kosonen
Avainasiakkuuspäällikkö

Aurinkovoima

Maalämpöasiantuntijat

Jyrki Lehtinen
Avainasiakkuuspäällikkö

Määlämpö

Joni Nuutinen
Projekti-insinööri

Maalämpö

Johto

Jyri Kelin
Liiketoimintajohtaja

Suuret energiaprojektit ja suurasiakkuudet

Huolto

Energiaratkaisujen Huoltopalvelu

Aurinkovoimalat, Maalämpö, Valaistus

Yhdellä kartoituksella kymmenien tuhansien eurojen säästöt

Kartoitamme sopivuuden maalämpöjärjestelmälle, sekä lämmitys- ja käyttöveden tarpeen yhdellä kartoituskäynnillä. Saatte laskelman ja tarjouksen viikossa. Hyväksynnän jälkeen laitamme lupaprosessin käyntiin välittömästi.

Maalämmön asiantunteva ja kokonaisvaltainen avaimet käteen -ratkaisu Lemkemiltä

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Maalämpö – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Onko maalämpö kannattavaa?

Maalämpö on ympäristöystävällinen, hiilineutraali ja edullinen lämmitysmuoto. Mitä suurempi energiankulutus kiinteistössä on, sen kannattavampaa on maalämmön toteutus. Maalämmön tuottamat säästöt lämmityskustannuksissa ovat merkittävästi suuremmat kuin lämmitysjärjestelmän investoinnin hoito- ja lyhennyskulut.


Kuinka paljon maalämpö säästää yrityksen lämmityskuluissa?

Jos yrityksen lämmitysjärjestelmänä on ollut sähkölämmitys tai öljylämmitys, niin maalämmöllä voidaan säästää noin 60-80% lämmityskuluissa.


Kuinka isot CO2-säästöt saadaan maalämmöllä?

Uusimmalla pumpputeknologialla päästään 50–80% CO2-päästöjen vähennyksiin öljyyn ja sähköön verrattuna.


Miten nopeasti maalämpöjärjestelmä maksaa itsensä takaisin?

Maalämpöjärjestelmään vaihtaminen maksaa itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa.


Pitääkö maalämpöpumppua huoltaa?

Yleensä maalämpöpumppua ei erityisemmin tarvitse huoltaa asennuksen jälkeen, vaan se on käyttäjän kannalta erittäin vaivaton lämmitysratkaisu, mutta lämmityslaitteiston säännöllinen tarkastus on kuitenkin suositeltavaa.


Tarvitaanko maalämmön asennukseen lupa?

Maalämpökaivon asentamiseen on 1.5.2011 lähtien tarvittu lupa. Lupa vaaditaan silloin, kun kiinteistön lämmitysjärjestelmää vaihdetaan tai uusitaan. Maalämpöjärjestelmän rakentaminen edellyttää toimenpidelupaa sekä uudisrakentamisessa että lämmitysjärjestelmää vaihdettaessa. 


15 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet 15milj. kg CO2-päästöjä asiakkaidemme kanssa lämpöpumpuilla.

1 000 000€ säästettyjä kustannuksia

Säästimme 1 000 000€ maalämmöllä asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

80+ toimitettua maalämpöpumppua

Olemme toimittaneet yli 80 maalämpöpumppua asiakkaillemme vuonna 2021.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.