50 000 €

Järjestelmän vuosisäästöt taloyhtiölle

63 kWp

3 aurinkovoimalaa tuottavat Herttalaxille 60 000 kWh sähköä vuodessa

3,6km

Maalämpökaivoja tontilla

Maalämmön, Aurinkovoiman ja Lämmön talteenoton yhdistäminen vastaus espoolaisen taloyhtiön energiahaasteisiin 

Espoolaisen kerrostaloyhtiön kellarissa maalämpöpumppujen metallipinnat ja katonrajassa kulkevat kupariputket kiiltävät uutuuttaan. Vuonna 1974 valmistuneen Asunto Oy Herttalaxin energiatehokkuus otti syksyllä aimo harppauksen, kun kaukolämpö vaihtui 3,6 kilometriin maalämpökaivoja, pumppuja, lämmön talteenottojärjestelmiä ja aurinkovoimaloita. Samalla uusittiin sähköpääkeskus ja tehtiin varaus sähköauton latausjärjestelmälle. Herttalaxissa toteutettiin kolmen toisistaan hyötyä saavan teknologian yhdistelmä: maalämpö, lämmön talteenotto ja aurinkovoima.
”Tontillamme kallio tulee heti vastaan ja alla on mittavat väestösuojat. Näin ollen louhinnasta tuli lisäkustannuksia, jotka olisivat laskeneet kannattavuutta, mutta lämmön talteenotto ja aurinkovoima taas vastaavasti nostivat sitä huomattavasti”, kertoo tyytyväisenä 30 vuotta kiinteistössä asunut Herttalaxin taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Arto Huttunen.

”Neuvotteluvaiheessa urakoitsijan valintaan vaikutti referenssien ja osaamisen lisäksi asenne. Osa tarjoajista halusi sitoa hinnan rakennuskustannusindeksiin, mutta vain joustamaan ylöspäin. Lemkemin kanssa tuntui, että meitä oikeasti kuunneltiin. Lisäksi tärkeää oli, että toimittajalla on oma asennus ja samasta talosta saa myös aurinkovoimalan”, Huttunen jatkaa.

Talossa vuosikymmeniä asunut Eivor Lähteenmäki tuli tervehtimään lopputarkastuksen aikana ”Lämpöä on kyllä riittänyt näilläkin pakkasilla!”

”Urakoimme kaikki Herttalaxin kolme taloa ja jokaisen katolle tuli aurinkovoimala. Pystyimme vetämään samalla kerralla lämmön talteenoton putkistojen kanssa aurinkovoimalan kaapelit. Tämä oli kustannustehokasta”, toteaa Lemkem Oy:n asiakkuuspäällikkö Jukka Parviainen.

Neljä Thermia Mega XL maalämpöpumppua huolehtivat Herttalaxin lämmityksestä ja käyttöveden tuotannosta

”Asiakkaankin tavoitteena oli laittaa niin paljon paneeleja kuin mahdollista. Koska meillä on oma suunnittelu, pystyimme helpommin miettimään mihin kohtiin voi laittaa paneeleja ja putkistoja. Samalla nostettiin sähköliittymän kokoa merkittävästi, eli varauduttiin jo tulevaan sähköautojen lataukseen. Varausputken asentaminen ei maksanut juuri mitään lisää koska piha oli jo auki. Näin asvalttia ei tarvitse rikkoa enää jälkeempäin”, lisää tuotantopäällikkö Jukka Kelin.

Hyvä yhteistyökumppani ja teknologia-toimittaja ovat pitkäaikaisia kumppaneita, jotka tarjoavat tukea ja palveluja myös projektien päätyttyä.
”Kun etsimme kumppania sähköauton latausjärjestelmiin, lähtee Lemkemille tarjouspyyntö satavarmasti”, Huttunen lupaa.
Lemkemin vahvuus energiaprojekteissa on kotimaisen perheyrityksen asenne kytkettynä kokonaisvaltaiseen toimitusketjuun. Oma asennus, suunnittelu ja maahantuonti on yhdistetty kaikkiin uusimpiin teknologioihin, älyvalaistuksesta lämmitykseen, aurinkovoimaan ja latausinfraan. Kun koko projekti hoidetaan saman tahon toimesta projektinjohdosta asennukseen, ei synny rajapintoja. Lemkemin omat osaavat ammattilaiset vastaavat niin suunnittelusta kuin asennuksestakin, jolloin aikataulut pitävät. Lähes 40 vuoden kokemus takaa turvallisen lopputuloksen.

Tässä alla on kymmenen 360 metriä syvää maalämpökaivoa

10 000 megawattituntia säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh lämmitysenergiaa asiakkaidemme kanssa vuonna 2021.

20milj. kg säästettyjä CO2-päästöjä

Asiakkaamme ovat säästäneet 20milj. kg CO2-päästöjä aurinkovoimalla.

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Uusiutuvan energian investointien takaisinmaksuaika vaihtelee 2-10 vuoteen.

95% Net promoter score (NPS)

Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja suositelleet palveluitamme ja tuotteitamme.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.