modern business building with clear sky

Energiaratkaisut kaiken kokoisiin kiinteistöihin

Olemme palvelleet B2B-sektorin asiakkaita lähes 40 vuotta kiinteistöjen olosuhteita optimoiden aina yrityksistä taloyhtiöihin ja maatiloista julkiseen sektoriin. Energiaratkaisumme ovat skaalattavissa kaiken kokoisiin kiinteistöihin kustannuksia säästäen!

A man standing on ice

Energiaratkaisujen yhdistäminen

Energiaratkaisujemme avain on useiden uusiutuvien energianlähteiden yhdistäminen yhdeksi älykkääksi järjestelmäksi. Yhdistämällä energiaratkaisuja toisiinsa, energiansäästöt moninkertaistuvat, kun aurinkovoimalla voidaan tallettaa kesän lämpöä maalämpökaivoihin.

Energiaratkaisujen toteuttaminen

Energiaremontti mielletään usein muiden remonttien kaltaiseksi kulueräksi. Tehokkain tapa laskea kiinteistöjen käytöstä aiheutuvia CO2-päästöjä on kolmen suurimman tekijän, eli lämmön, sähkön ja lämpimän käyttöveden tuotannon päivittäminen kestäviin ratkaisuihin.

Miltä energiasäästönne voisi näyttää?

Laske energiankulutusta ja kustannuksia, paranna huoltovarmuutta, panosta vastuullisuuteen. Kiinteistöstä hiilineutraali
6 kuukaudessa, kustannuksia säästäen!

Aurinkovoima

20% sähköenergian säästö

Maalämpö

70-80% säästö lämmön kulutukseen

Lämmön talteenotto

40-70% säästö lämmön kulutukseen

Älyvalaistus

20-40% säästö sähkön kulutukseen

Aurinkovoima

Aurinkovoimalla 20% sähköenergian säästö

Aurinkovoiman toteutusaika 1 viikko

Takaisinmaksuaika 4-7 vuotta

Saamme nopeimmillaan aurinkovoimatarjouksen lähetettyä kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen. Tuhansien voimaloiden kokemuksella voimalan asennus vie noin 1-3 viikkoa, kiinteistön koosta riippuen. Lem-Kemin voimalat vastaavat 15% koko Suomen aurinkovoimakapasiteetista.

Maalämpö

70-80% välitön säästö lämpöenergian kulutukseen

Maalämmön toteutusaika
3-5 kuukautta

Maalämmön takaisinmaksuaika 9 vuotta

Kartoitamme kiinteistönne sopivuuden maalämpöjärjestelmälle, sekä lämmitys- ja käyttöveden tarpeen yhdellä kartoituskäynnillä. Saatte laskelman ja tarjouksen viikossa. Hyväksynnän jälkeen laitamme lupaprosessin käyntiin välittömästi. Kiinteistönne siirtyy maalämpöön 3-6 kuukauden aikana.

Lämmön talteenotto

40-70% säästö lämpöenergian kulutukseen

Lämmön talteenoton toteutusaika 4 viikkoa

Lämmön talteenoton takaisinmaksuaika 5 vuotta

Yhdellä kartoituskäynnillä saamme selville mahdollisuuden LTO-asennukseen ja voimme tehdä välittömästi arvion järjestelmän hyödyistä. Mikäli kiinteistöön on suunnitteilla maalämpöjärjestelmä, kannattaa LTO ehdottomasti asentaa. Se kykenee lataamaan energiakaivoja kesällä alentaa valtavasti lämmityskustannuksia.

Älyvalaistus

20-40% välitön säästö sähkön kulutukseen

Älyvalaistuksen toteutusaika 1-2 viikkoa

Takaisinmaksuaika
2-3 vuotta

Kartoitamme kiinteistönne todellisen valaistustarpeen 1-3h kartoituskäynnillä ja laadimme maksimaaliset energiansäästöt tuovan Älyvalaistussuunnitelman, jonka avulla kiinteistön viihtyvyys, työteho ja arvo kasvavat merkittävästi ja energiaa säästyy lähes aina 20-40%. Asennusaika kiinteistön koosta riippuen 1-2 viikkoa, takuu 5 vuotta.

A man standing on ice

Energiaratkaisujen yhdistäminen yhdeksi älykkääksi järjestelmäksi

Yhdistämällä energiaratkaisuja toisiinsa, energiansäästöt moninkertaistuvat, kun
esimerkiksi aurinkovoimalla voidaan tallettaa kesän lämpöä maalämpökaivoihin.


Energian tulevaisuus on murroksessa

Tietä vihreään siirtymään ei voi olla kivetty hyvillä aikomuksilla. Hiilineutraaliuuden tavoittelun täytyy lähtökohtaisesti olla sekä haluttavaa, kannattavaa että tuoda selkeitä lisäetuja asiakkaalle. Mikäli hiilineutraaliin tulevaisuuteen halutaan markkinaehtoisesti päästä, täytyy uusien ratkaisujen tehdä asiat sekä paremmin kuin ennen, että pienemmillä kustannuksilla.

Aerial view of surface

Mistä tahansa kiinteistöstä on mahdollista tehdä hiilineutraali kustannuksia säästäen

Tehokkain tapa laskea kiinteistöjen käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä on lämmön, sähkön ja lämpimän käyttöveden tuotannon päivittäminen kestäviin ratkaisuihin. Useissa kiinteistöissä lämmityksen (kiinteistön + lämmin käyttövesi) osuus koko kiinteistön ylläpitokustannuksista on 40 %. Energiaremontti mielletään kuitenkin usein muiden remonttien kaltaiseksi kulueräksi. Mutta entä jos asia ei olekaan näin?

87%

Kuluttajista sanoo ostavansa todennäköisemmin tuotteen jos yritys ajaa heille tärkeää asiaa

2-10v.

Uusiutuvan energian ratkaisujemme keskimääräinen takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta

100%

Skaalautuvuus. Ratkaisumme voidaan toteuttaa mihin tahansa kiinteistöön, koosta ja määrästä riippumatta

100%

Tiedeperusteinen hiilineutraalius 3. osapuolen auditoimana.

Aerial view of mountains and woods

Hiilineutraalien energiaratkaisujen toteuttaminen

Olemme hiilineutraalien kiinteistöjen tekijä, joka optimoi kiinteistön arvon energiaälykkäästi. 90% tapauksista kiinteistön hiilineutraalius voidaan toteuttaa kassavirtapositiivisesti.

Miten kiinteistöstänne lähdetään tekemään hiilineutraalia?

Energiaremontti mielletään usein muiden remonttien kaltaiseksi kulueräksi. Tehokkain tapa laskea kiinteistöjen käytöstä aiheutuvia CO2-päästöjä on kolmen suurimman tekijän, eli lämmön, sähkön ja lämpimän käyttöveden tuotannon päivittäminen kestäviin ratkaisuihin.

Alkukartoitus ja tarpeidenne selvitys

Varataan lyhyt etäpalaveri tai puhelu ja keskustellaan tarpeistanne

Maksimaalisen tehokas ratkaisu

Insinöörimme suunnittelevat juuri teille parhaat säästöt tuovan ratkaisun

Suomen kokenein asennustiimi

Suomen kokenein uusiutuvan energian asennustiimi toteuttaa asennuksen

Hiilineutraali kiinteistö 6kk kuluttua

Kiinteistönne on nyt tiedeperusteisesti hiilineutraali, välittömillä säästöillä


Ratkaisu yrityksille, kunnille, taloyhtiöille ja maatiloille

Teknologia on ottanut valtavia hyppyjä ja tällä hetkellä aidon, tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden saavuttaminen lähes missä tahansa kiinteistössä on mahdollista 3-6 kuukauden aikana.

Sunshine in mountains

Mistä tahansa kiinteistöstä on mahdollista tehdä hiilineutraali kustannuksia säästäen

Avainasemassa on useiden eri uusiutuvien energianlähteiden yhdistäminen, toisiaan tukevaksi hybridijärjestelmäksi. Tällöin aurinkovoimalla voidaan tuottaa maalämpöjärjestelmän tarvitsemaa sähköä ja energiaa vapautuu esimerkiksi sähköautojen lataukseen. Kiinteistön käyttäjien työteho ja viihtyvyys paranee älyvalaistuksen ansiosta ja lämmön talteenotto toimii synergisesti tallentaen kesähelteiden porotuksen maalämpökaivoihin talteen talven varalle.

Asiakas edellä 40 vuotta

Energiaratkaisujen kokonaistoimittajana meillä on oma maahantuonti, suunnittelu, asennus ja huolto – kaikki saman katon alla. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Suunnittelu ja tarpeidenne kartoitus

Onko tarpeenne välitön energian ja kustannusten säästö vai tuleeko asiakkailtanne painetta vastuullisuuspanostuksiin? Kartoitamme tarpeenne, kiinteistönne ja suunnittelemme teille räätälöidyn ratkaisun erittäin kustannustehokkaasti, optimoiden energia- ja kustannussäästöt.

Toteutus parhailla komponenteilla

Käytämme vain markkinoiden parhaiden valmistajien komponentteja ja teemme suunnittelun itse. Maalämpöporauksissa käytämme Pohjoismaiden johtavaa porausyritystä Rototec:ia paneeleina maailman vastuullisimpina palkittuja Trina Solarin aurinkopaneeleita

Seuranta ja älykäs optimointi

Aurinkovoimalan tai maalämpöjärjestelmän tuottoa voidaan seurata jopa tunnin tarkkuudella vaikka älykellosta. Kun kiinteistössä on paikallista energiaa hyödyntävä älykäs järjestelmä, ovat optimointi-mahdollisuudet erittäin hyvät. Järjestelmä osaa esimerkiksi säätää itseään säätilan mukaan.

10 000 MWh säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh asiakkaidemme energiaa vuonna 2021

100% kasvu energiaratkaisuissa

Toteuttamiemme uusiutuvan energian projektien määrä kasvaa 100% / vuosi

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Toteuttamiemme energiaprojektien takaisinmaksuaika on n. 2-10 vuotta

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkailtamme saamamme luottamus on meille kaikki kaikessa

Tilaa uutiskirje ja kuulet ensimmäisenä mitä uusiutuvan energian kentällä tapahtuu!

Lemkem #Energiapodium -uutiskirje on jokaisen kiinteistönomistajan ja päättäjän ykköslähde uusiutuvan energian saloihin ja viimeisimpiin käänteisiin.