40%

Suuren lämmitystarpeen lisäksi pohjoisen maamme erityispiirre on valtava tarve sisä- ja ulkovalolle. Jopa 40% kiinteistön sähkönkäytöstä voi mennä valaistukseen

2-3v.

Siirtyminen älykkäisiin, sensorien mukaan ohjautuviin LED-valoihin on nopein energiatehokkuustoimi, mitä kiinteistönomistaja voi tehdä. Valaistusuudistuksen takaisinmaksuaika on n. 2-3 vuotta.

60%

Laajan Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan valaistuksen parannus nosti kiinteistön käyttäjien viihtyvyyttä kaikilla vastaajilla ja vähensi päänsärkyjä ja silmärasitusta n. 60% vastaajista

Älyvalaistus on kustannustehokkain energiauudistus

Auringonvalon mukaan säätyvä älyvalaistus on terveellisen sisäilman kaltainen työtehokkuutta, turvallisuutta ja viihtyvyyttä lisäävä, nykyaikaisen ja hiilineutraalin kiinteistön osa.

Pohdittaessa kiinteistön kokonaisenergiaa unohdetaan helposti valaistus, vaikka se on ylivoimaisesti helpoin, nopein, yksinkertaisin ja välittömimmät, näkyvät hyödyt tuova energiansäästötoimenpide. ”On tärkeää miettiä koko kiinteistön energiatehokkuutta ja itse kiinteistöä osana laajempaa kokonaisuutta tai mahdollisena energiantuottajana – sekä valaistusta osana sitä”, sanoo Lem-Kemin energiaprojektien johtaja Jyri Kelin.

Älyvalaistus, eli erittäin vähän energiaa käyttävien valonlähteiden liittäminen älykkäisiin sensoreihin, jotka säätävät valaistusta auringonvalon määrän, liikkeen sekä BLE Bluetooth- ja aikaohjauksen perusteella, tuo välittömästi hyötyjä vähentämällä silmärasitusta ja huonosta valosta johtuvia päänsärkyjä.


Hiilineutraali kiinteistö ensi kesäksi

Lämmitys- ja sähköenergiaa tullaan tulevaisuudessa tarkastelemaan kokonaisuutena, jota voidaan hyödyntää, tallettaa, myydä ja ostaa. ”Kiinteistönomistajien, yritysten ja taloyhtiöiden pitäisikin ajatella kiinteistöä yhtenä suurena energiakohteena. Älyvalaistus on keskeinen osa tätä, koska sillä saadaan kaikkein nopeimmat kustannus- ja energiansäästöt sekä vapautetaan kiinteistön, esimerkiksi aurinkopaneeleilla, tuottamaa energiaa muille ratkaisuille, kuten sähköauton lataukseen”, toteaa viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Jouni Lautiainen.

Jokaisesta asuintalosta, yrityksestä ja julkisesta tilasta on mahdollisuus luoda hiilineutraali käyttämällä hyväksi hybridienergiaa.

Teknologia on ottanut huikeita hyppyjä. Esimerkiksi hybridijärjestelmä, eli erilaisia uusiutuvia energialähteitä ja teknologioita älykkääseen ohjaukseen yhdistävä järjestelmä, pystytään tänä päivänä rakentamaan alle kuudessa kuukaudessa alle kymmenen vuoden takaisinmaksuajalla niin, että se alkaa tuottaa kiinteistönomistajille välittömästi kustannussäästöjä laskeneen energiankulutuksen johdosta. ”Kiinteistöstä voidaan tehdä aidosti, tiedeperusteisesti hiilineutraali. Ei vuonna 2030 tai 2035, vaan ensi kesänä. Loimme Hiilineutraali kiinteistö™ ja Hiilineutraali taloyhtiö™ -palvelut, joiden avulla kiinteistön hiilineutraaliuuden toteuttaminen on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi, mukavaksi ja kustannuksia säästäväksi”, Lautiainen kertoo.

”Koska sekä valaistuksen, aurinkopaneelien, maalämpöpumppujen että sähköauton lataustolppien määrät ovat skaalattavissa kiinteistön koon mukaan, järjestelmien toteutuksessa ei ole merkitystä, onko kyse yksittäisestä rakennuksesta vai valtavasta kiinteistökokonaisuudesta”, Kelin muistuttaa.

Modern lighting in the mall

Älyvalaistuksella Espoon Selloon valtavat energiansäästöt

Kauppakeskus Sello on palkittu Euroopan vastuullisimpana kauppakeskuksena, eikä ihme. Sellon katolle komeilee 2500 paneelin aurinkovoimala ja kellarissa porskuttaa valtava varaenergialaitos, joka säilöö maksimaalisesti auringon valoa, jotta kauppakeskuksen sisätiloja voidaan valaista ja lämmittää mahdollisimman vähähiilisesti. Keskeistä osaa näyttelee älyvalaistus, joka säätyy auringonvalon mukaan ja vähentää kauppakeskuksen energiankäyttöä 20% ja kustannuksia yli 100 000 euroa vuodessa.


lighting of a steel production facility

SSAB:n tytäryhtiö Tibnor vaihtoi valaistuksen älyledeihin, viihtyvyys parani välittömästi

Vantaan tuotantotilojensa valaistuksen BLE Bluetooth -ohjauksella toimiviin LED-valaisimiin vaihtanut Tibnor huomasi älyvalaistuksen hyödyt heti. Työntekijöiden viihtyvyys ja työturvallisuus paranivat välittömästi ja sijoitetun pääoman tuotto uudistuksessa on 30%, takaisinmaksuajan ollessa 3 vuotta. Vuosittain Tibnor alkaa säästää yli 20 000 euroa.

10 000 MWh säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh asiakkaidemme energiaa vuonna 2021

100% kasvu energiaratkaisuissa

Toteuttamiemme uusiutuvan energian projektien määrä kasvaa 100% / vuosi

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Toteuttamiemme energiaprojektien takaisinmaksuaika on n. 2-10 vuotta

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkailtamme saamamme luottamus on meille kaikki kaikessa

Tilaa uutiskirje ja kuulet ensimmäisenä mitä uusiutuvan energian kentällä tapahtuu!

Lemkem #Energiapodium -uutiskirje on jokaisen kiinteistönomistajan ja päättäjän ykköslähde uusiutuvan energian saloihin ja viimeisimpiin käänteisiin.

    Sun shining in woods

    Aloita energiamatkasi!