Vuodesta 1985

Lemkem on kulkenut pitkän matkan. Vuonna 1985 Lahdessa perustettu perheyritys on palvellut asiakkaitaan kohta 40 vuotta. Asiakkaiden tarpeet ovat vuosien varrella muuttuneet, mutta heidän asemansa yrityksen toiminnan ytimessä on pysynyt samana vuosikymmenien yli.

Hiilineutraali

Viimeisen 8 vuoden ajan olemme tehneet evoluutiota, lähtien LED-valaistuksesta, kohti aurinkovoimaa, sähköauton latausta ja uusimpana, maalämpöä. Nyt Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen tarjoaja.

Lemkem 2.0

Saammeko esitellä: Lemkem 2.0! Pitkä työ on takana mutta nyt on tullut aika raottaa brändiuudistuksemme esirippua! Kun Lemkem perustettiin lähes 40 vuotta sitten oli aurinkovoima vielä kaukaista tulevaisuutta. Kuitenkin jo tuolloin, suurten kravattien ja olkatoppausten luvatulla 80-luvulla, yritys oli aavistuksen aikaansa edellä, Lemkemin aloittaessa energiansäästölamppujen maahantuonnin ensimmäisinä Suomessa. Tuolloin kylvettiin, kenties sitä vielä tietämättä, siemenet energiatehokkuuskehitykselle jonka satoa korjataan tänä päivänä. Energiansäästölamput ovat vaihtuneet historian saatossa ledeihin, eikä aurinkovoimakaan ole enää scifiä, vaan yhä tärkeämpi osa kiinteistöjen sähköntuotantoa. Vuoden 2022 lopussa lähes 20% Suomen koko aurinkovoimakapasiteetista on Lemkemin suunnittelemaa ja asentamaa. Maalämmössä kirimme alan suuria pelaajia, lämmön talteenotolla ladataan kesän helteet lämpökaivoihin ja älyvalaistus toimii keskeisenä energiansäästökeinona matkalla kohti hiilineutraaliuutta. Eli kauas on tultu, kasvu on nopeaa ja energiakin puhututtaa maailmanpolitiikan järistessä ja vihreän siirtymän kiihtyessä kenties enemmän kuin öljykriisin aikaan.


Perinteitä kunnioittaen

Entäs ne tuotteet, lamput ja yrityksen perinteet? Edelleen vahvasti mukana ja erittäin vahvassa kehitystyössä juuri tällä hetkellä. Paljon jännittäviä uusia asioita tiedossa vielä tämän kevään aikana! Mutta laivat kääntyvät hitaasti. Nyt vuoden ajan Lemkemin strategiaa on hiottu, brändityötä valmisteltu, segmentointia viilattu ja yhdessä kumppaniemme Werklig Oy:n ja Web-Veistämön kanssa tärkeän matkan ensimmäinen vaihe saatu päätökseen – Uusi brändi, uudet sivut, logot, värit ja hela hoito. Kiitos. Kuitenkin kaikista suurin erityiskiitos koko henkilöstöllemme joka on ollut mukana arvonmäärittelyssä ja kehityksessä ja jaksanut muutosten ja mullistusten keskellä! Tältä näyttää nyt uusi Lemkem. Päivitetty ilme on saanut inspiraatiota yrityksen historiasta, värimaailma Islannin jäätiköiltä ja Suomen puhtaasta luonnosta ja kuvastaa sitä mitä haluamme olla ja tehdä.

Hiilineutraali kiinteistö™

Kaiken keskellä on edelleen energiansäästö ja Hiilineutraali kiinteistö™ -palvelumme. Kokonaisvaltainen ratkaisu, jonka avulla minkä tahansa kiinteistön aito tiedeperusteinen hiilineutraalius on toteutettavissa noin puolessa vuodessa, yhdistämällä maalämpöä, aurinkovoimaa, lämmön talteenottoa, älyvalaistusta, sähköauton latausratkaisuja ja kiertotalous & tuotepalvelua yhdeksi älykkääksi järjestelmäksi. Ja sitten se kirsikka kakun päälle – Suurimmassa osassa tapauksista tämä voidaan toteuttaa niin, että kiinteistönomistajan reaalikustannukset laskevat heti ja aina niin että kiinteistön arvo nousee. Kun suurimmat energiankäytön kohteet ja hiilidioksidin lähteet on uusittu, kilpailutetaan sähkösopimus, tehdään marginaalinen kompensointi, tai esimerkiksi valitaan jokin kiertotalouspalveluistamme ja Voila -Homma oli siinä. Ei Hiilineutraaliksi 2030 tai 2035 vaan 6kk tästä päivästä. Valtavasti uusia juttuja ja kehitystyötä on vielä luvassa tänä keväänä, stay tuned ja kiitos kun olet mukana seuraamassa matkaamme!


10 000 MWh säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh asiakkaidemme energiaa vuonna 2021

100% kasvu energiaratkaisuissa

Toteuttamiemme uusiutuvan energian projektien määrä kasvaa 100% / vuosi

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Toteuttamiemme energiaprojektien takaisinmaksuaika on n. 2-10 vuotta

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkailtamme saamamme luottamus on meille kaikki kaikessa

Tilaa uutiskirje ja kuulet ensimmäisenä mitä uusiutuvan energian kentällä tapahtuu!

Lemkem #Energiapodium -uutiskirje on jokaisen kiinteistönomistajan ja päättäjän ykköslähde uusiutuvan energian saloihin ja viimeisimpiin käänteisiin.

    Sun shining in woods

    Aloita energiamatkasi!