Kelluva asennus

Aurinkopaneelien kelluva asennus tarjoaa erinomaisen ratkaisun aurinkovoimalan rakentamiselle. Voimala rakennetaan betoniharkkojen päälle valmiille sorapedille, mikä eliminoi monimutkaiset maatyöt ja kiilaamiset.

Invertterit

Invertterit voidaan asentaa maa-asennettavan voimalan telineelle paneelien taakse. Tämä sijoituspaikka tarjoaa suojaa suoralta auringon säteilyltä ja auttaa siten maksimoimaan voimalan hyötysuhteen

Maa-asennus vs. kattoasennus – Miksi kelluva aurinkovoimala on tehokas ja kestävä valinta?

Aurinkopaneelit ovat vallanneet energiamarkkinoita nopealla tahdilla, ja Suomessa paneelien suosio kasvaa jatkuvasti. Aurinkoenergian hyödyntäminen on paitsi ympäristöystävällistä, myös taloudellisesti kannattavaa. Yleensä aurinkopaneelit asennetaan katolle, mutta kattoasennuksen ohessa kustannustehokkain ja käytännöllisin tapa toteuttaa aurinkovoimala on maa-asennuksena, missä erityisesti kelluva asennustapa on noussut suosioon. Seuraavaksi tutustumme tarkemmin maa-asennetun aurinkovoimalan etuihin ja, mitä se tarjoaa verrattuna perinteisiin kattoasennuksiin.

Aurinkopaneelien kelluva asennus tarjoaa erinomaisen ratkaisun aurinkovoimalan rakentamiselle. Voimala rakennetaan betoniharkkojen päälle valmiille sorapedille, mikä eliminoi monimutkaiset maatyöt ja kiilaamiset. Tämä tekee aurinkovoimalasta siirrettävän, mikäli maa-aluetta tarvitaan myöhemmin muuhun käyttöön. Kelluva voimala on siis joustava ja sopeutuu helposti muuttuviin tarpeisiin.


Kelluvan aurinkovoimalan luotettavuus

Kelluvalla asennuksella toteutetut aurinkovoimalat ovat äärimmäisen kestäviä. Ne mitoitetaan kestämään kovimmat tuulet, lumikuormat ja sään vaihtelut, aivan kuten kattoasennuksessakin. Laadukkaat telineet ja ammattitaitoinen asennus varmistavat, että maa-asennettava voimala on käytännössä huoltovapaa. Tämä tarkoittaa, että aurinkovoimala toimii luotettavasti ja tuottaa sähköä pitkän käyttöiän ajan ilman merkittävää ylläpitoa.

Invertterien sijoitus maa-asennuksessa

Mieleesi on voinut tässä vaiheessa herätä kysymys inverttereistä ja siitä, mihin invertterit sijoitetaan maa-asennuksessa. Invertterit, jotka muuttavat aurinkopaneelien tuottaman tasavirran vaihtovirraksi, voidaan asentaa maa-asennettavan voimalan telineelle paneelien taakse. Tämä sijoituspaikka tarjoaa suojaa suoralta auringon säteilyltä ja auttaa siten maksimoimaan voimalan hyötysuhteen. Tarkka suunnittelu ja asiantunteva asennus takaavat, että maa-asennettava voimala on optimaalinen suorituskyvyn kannalta.

Aurinkoenergiaa tehokkaasti ja kestävästi – Maa-asennus vaihtoehtona

Aurinkopaneelien maa-asennus tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon aurinkovoimaloiden toteuttamiseen. Kelluva asennus on erityisen houkutteleva vaihtoehto, joka tarjoaa monia etuja perinteisiin kattoasennuksiin verrattuna. Kelluvan voimalan avulla voidaan hyödyntää aurinkoenergiaa tehokkaasti ja kestävästi. Suomessa aurinkovoimaloiden maa-asennus on vahvasti kehittyvä trendi, ja se tulee varmasti olemaan yksi keskeisimmistä energiaratkaisuista tulevaisuudessa.

Asiantuntijamme auttavat energiamatkallanne

Kiinnostuitko tai heräsikö sinulla kysymyksiä liittyen aurinkopaneelien maa-asennukseen? Energia-asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan sinua ja vastaavat mielellään kysymyksiisi. Ota siis vain rohkeasti yhteyttä!

Elmo Toivonen
Projektimyynti
Aurinkovoima (Yritykset & Julkinen sektori)

+358 400 510 369
elmo.toivonen@lemkem.fi

Jukka Parviainen
Asiakkuuspäällikkö
Maalämpö (Taloyhtiöt & Suuret kiinteistöt)

+358 40 517 0583
jukka.parviainen@lemkem.fi

Jan Latvala
Projektimyynti
Aurinkovoima (Maatilat)

+358 40 506 3916
jan.latvala@lemkem.fi

Marjut Borgenström-Enbom
Asiakkuuskoordinaattori
Energiahelppi, Tarjouspyynnöt

+358 40 486 0225
marjut.borgenstrom-enbom@lemkem.fi


10 000 MWh säästettyä energiaa

Säästimme 10 000MWh asiakkaidemme energiaa vuonna 2021

100% kasvu energiaratkaisuissa

Toteuttamiemme uusiutuvan energian projektien määrä kasvaa 100% / vuosi

2-10 vuoden takaisinmaksuaika

Toteuttamiemme energiaprojektien takaisinmaksuaika on n. 2-10 vuotta

90% Net promoter score (NPS)

Asiakkailtamme saamamme luottamus on meille kaikki kaikessa

Tilaa uutiskirje ja kuulet ensimmäisenä mitä uusiutuvan energian kentällä tapahtuu!

Lemkem #Energiapodium -uutiskirje on jokaisen kiinteistönomistajan ja päättäjän ykköslähde uusiutuvan energian saloihin ja viimeisimpiin käänteisiin.

    Kiinnostuitko aurinkopaneeleista?