60%

Pienempi energiankulutus perinteisiin valonlähteisiin verrattuna

56%

Parannus kiinteistön käyttäjien vireyteen, 51% pienempi silmärasitus Cornellin yliopiston tutkimuksessa

230%

Sijoitetun pääoman tuotto 100 loisteputken vaihdolla LED-vaihtoehtoihin

100%

HCL ja Älyvalaistus on 100% optimoitavissa kiinteistön käyttäjien hyvinvointiin

Katso Valaistuksen uusi aika -webinaaritallenne nytEnergiansäästö vain yksi ihmislähtöisen valaistuksen eduista

Vietämme noin 90 % ajastamme luonnollisen auringonvalon ulottumattomissa. Suomessa tämä korostuu entisestään pimeänä talvena ja syksynä. Vuorokausirytmimme, ns. Circadian rhythm säätyy kuitenkin vahvasti juuri auringonvalon mukaan. Silmän reseptorit tunnistavat valon eri värisävyt ja ohjaavat niin nukkumaanmenoamme, maksimaalista keskittymistä kuin luonnollista heräämistämme.

Säädettävä HCL (Human Centric Lighting) tuo valtavat edut kiinteistönkäyttäjille

Ihmislähtöinen HCL -valaistus jäljittelee sisätiloissa luonnollista auringonvaloa, nostaen päivän mittaan vireystilaamme ja päivän päätyttyä ohjaten meitä kohti normaalia iltarutiinia. Luonnollinen vuorokausirytmi parantaa niin hyvinvointia, oppimista kuin nukkumistakin

Älyvalaistus parantaa tutkitusti terveyttä kiinteistössä

Laajan Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan valaistuksen voimakas parannus vähensi kiinteistön käyttäjien silmärasitusta 51%, päänsärkyjä 63% ja väsymystä 56%.

Miten älyvalaistusuudistus toteutetaan?

Valaistusuudistukset toteutetaan älykkäällä Bluetooth BLE -ohjatulla LED-teknologialla, jonka energiansäästö paranee entisestään auringonvalon tai liikkeen mukaan säätyvien sensorien avulla.

Toteutamme älyvalaistusuudistuksen avaimet käteen –ratkaisuna, johon sisältyy kaikki ensimmäisestä kartoituksesta suunnitteluun, säästölaskelmiin, valaisimiin, asennuksiin ja käyttöopastukseen. Valaistusuudistukset on mahdollista toteuttaa erittäin kannattavalla ESCO-rahoituksella, jossa laskennalliset energiansäästöt toimivat osana rahoitusmekanismia, säästäen rahaa ensimmäisenä päivästä alkaen.

Referenssejä älyvalaistusprojekteistamme

Modern shopping center

Kauppakeskus Sello

Kauppakeskus Sello toimii suunnannäyttäjänä, kuinka kauppakeskusliiketoimintaa voidaan harjoittaa kestävästi ja kuinka hiilineutraaliuuden rakentaminen käytännössä tapahtuu.

Modern building with LED lights

Sibeliustalo

Arvorakennuksen kasvojenkohotus – valaistusuudistus toi 30 000 euron vuosittaiset säästöt. Uusilla LED-valoilla koko talon ulkonäköä voidaan nyt muokata, värimaailmaa vaihtaa, sekä korostaa erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia.

lighting of a steel production facility

Tibnor

Vau! Tulee ensimmäisenä mieleen, katsellessa edessä avautuvaa tuotantohallia valaistusuudistuksen jälkeen. Tibnorin teräspalvelukeskus Järvenpäässä on vaikuttava näky. Älyvalaistus toi merkittävän parannuksen työturvallisuuteen ja viihtyvyyteen.

Älyvalaistus on keskeinen osa tulevaisuuden yritystä

Kartoitamme kiinteistön todellisen valaistustarpeen 1-3 tunnin kartoituskäynnillä ja laadimme maksimaaliset energiansäästöt tuovan älyvalaistussuunnitelman, jonka avulla yrityksen viihtyvyys, työteho ja arvo kasvavat merkittävästi ja energiaa säästyy lähes aina 20-40%.

Modern white business building

Asiantunteva ja kokonaisvaltainen valaistusuudistus

Oma asennustiimi

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Älyvalaistus – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Mitä hyötyä on älykkäästä LED-valaistuksesta?

Älykäs LED-valaistus on helpoin tapa vähentää taloyhtiön sähkölaskua. Älyvalaistuksella säästöä kertyy noin 20-40% vuotuisesta sähkölaskusta.


Miten älyvalaistusuudistus toteutetaan?

Valaistusuudistus toteutetaan älykkäällä Bluetooth BLE -ohjatulla LED-teknologialla, jonka energiansäästö paranee entisestään auringonvalon tai liikkeen mukaan säätyvien sensorien avulla. Toteutamme älyvalaistusuudistuksen avaimet käteen –ratkaisuna, johon sisältyy kaikki ensimmäisestä kartoituksesta suunnitteluun, säästölaskelmiin, valaisimiin, asennuksiin ja käyttöopastukseen.


Kuinka usein LED-lamput tulee vaihtaa?

Hyödyntämällä älykästä LED-valaistusta, lamppujen vaihtoväli kasvaa jopa useaan vuoteen. 


Onko älyvalaistuksesta muuta hyötyä kuin energiansäästö?

Laajan Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan valaistuksen voimakas parannus vähensi kiinteistön käyttäjien silmärasitusta 51%, päänsärkyjä 63% ja väsymystä 56%. Tämän lisäksi älykäs LED-valaistun on käytännössä huoltovapaa, jolloin myös kiinteistön huoltomaksut pienenevät.


LED-valaistuksella 60% pienempi energiakulutus

LED-valaistus kuluttaa energiaa noin 60% vähemmän kuin loisteputkivalaistus.

Älyvalaistus parantaa tutkitusti terveyttä

LED-valaistus vähensi käyttäjien silmärasitusta 51%, päänsärkyjä 63% ja väsymystä 56%.

Viihtyvyys parani 90% kiinteistössä

LED-valaistuksen myötä 90% käyttäjistä ilmoitti viihtyvyyden parantuneen.

3 vuoden takaisinmaksuaika

LED-valaistukseen investoiminen maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.