25%

Sijoitetun pääoman tuotto jopa 25%.

25%

Kiinteistön sähköenergian tarpeesta

1vk

Asennuksen toteutusaika 1 viikko.

1000+

Asennettua aurinkovoimalaa.

Yritysten vastuullisuusvaatimukset kasvavat jatkuvasti ja kustannustaso nousee. Kiinteistön oma aurinkovoimala mahdollistaa samanaikaisesti energian- ja kustannusten säästöt, että tuottaa EU Taksonomia -tason raportoitavia CO2 päästövähennyksi ja vastaa uuden energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksiin

Aurinkoenergia on kannattava investointi ja tulevaisuusteko

Kun aurinkoenergiajärjestelmä mitoitetaan oikein, on sijoitetun pääoman tuotto jopa 20–25%. Samaan aikaan kiinteistön energiankulutus laskee huomattavasti. Paneelit vähentävät myös kesän helteiden porotusta, niiden imiessä itseensä osan auringon säteilystä.

Sun shining in woods

Vastuullista ja huoltovapaata energiaa aurinkopaneeleilla

Laadukkaasti toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Takaisinmaksuajat voimaloissa ovat n. 5–8 vuotta ja positiivinen ympäristövaikutus erittäin suuri. Esimerkiksi 100 paneelin voimala vähentää yrityksen vuotuisia hiilidioksidipäästöjä yli 5000 kg, joka vastaa noin 200 000 km ajoa sähköautolla.

Asentamissamme aurinkovoimaloissa on mukana etäseurantajärjestelmä, jolla aurinkoenergian tuottoa voi seurata reaaliajassa

Aurinkovoimaloissa käytämme Fronius inverttereitä, joissa on Wifin avulla toimiva langaton etäseuranta. Etäseurantajärjestelmän avulla voit pitää sähkönkulutustasi jatkuvasti silmällä ja seurata sekä aurinkovoimalan toimintaa että tuottoa puhelimelta tai tietokoneelta. Kaikki tiedot ovat käytettävissä milloin ja missä tahansa. Sovellus antaa ilmoituksia merkittävistä tapahtumista.

Markkinoiden vastuullisimmat ja laadukkaimmat aurinkoenergiakomponentit

Jotta aurinkoenergian ympäristövaikutus voidaan maksimoida, on myös paneelien valmistuksen tapahduttava ympäristöystävällisesti. Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan.

Lemkem avaimet käteen -aurinkovoimaloissa käytetään vain markkinoiden korkealaatuisimpia ja vastuullisimmin tuotettuja monokristallipaneeleita. Tuomme itse maahan, suunnittelemme, asennamme ja huollamme kaikki asentamamme aurinkosähköjärjestelmät.

Trina Solar -aurinkopaneelit

Yksi maailman vanhimmista ja kokeneimmista paneelivalmistajista. Trinan paneelien valmistuksessa käytetään vain ja ainoastaan uutta vastalouhittua piitä, ei kierrätettyä polypiitä. Lemkemin käyttämien paneelien valmistuksessa syntynyt CO2 on nollattu Suomen olosuhteissa 1 vuoden jälkeen. Paneelit on suunniteltu Suomen lumiolosuhteisiin ja niillä on 25 vuoden 80% tehotakuu.

Fronius & Kaco -invertterit

Fronius tulee Itävallasta ja Kaco Saksasta. Käyttämämme invertterit on suunniteltu kestämään jatkuvassa tuotannossa ja Suomen kesän vaativissa huipputuotannon olosuhteissa vuosia. Invertterit voidaan kytkeä verkkoon etäseurantaa varten. Invertterin mitoittaminen oikein on kriittistä tuotannon maksimoimiseksi.

K2 Systems -telineet

Pohjoisen tuulta ja lumikuormia kestävät ja modulaarisesti rakennettavat telineet on optimoitu tehokkaaseen asennukseen ja pitkään käyttöikään. Telineet sopivat kaikille kattotyypeille ja maa-asennuksiin. K2 telineet on mahdollista poistaa rakenteita rikkomatta ja muuttaa asennuspaikkaa tarvittaessa.

Referenssejä aurinkovoimalaprojekteistamme

Tiesithän, että olemme toteuttaneet yli tuhat aurinkovoimalaprojektia ympäri Suomen. Aurinkovoimalamme säästivät vuonna 2022 asiakkaidemme sähkökuluja yli 7 miljoonaa euroa ja tuottivat 50 000 MWh puhdasta hiilineutraalia energiaa.

Aerial view of Finnish National Opera and Ballet

Suomen kansallisooppera- ja baletti aurinkovoimala

Suomen kansallisooppera- ja baletti siirtyi kestävän taiteen aikaan, kun upean arvorakennuksen katolle nousi aurinkovoimala viikossa. Asentajamme saivat opetella balettiharjoitusten aikataulunkin ulkoa, häiriöttömän asennustyön varmistamiseksi.

Modern shopping center

Kauppakeskus Sello

Kauppakeskus Sello toimii suunnannäyttäjänä, kuinka kauppakeskusliiketoimintaa voidaan harjoittaa kestävästi ja kuinka hiilineutraaliuuden rakentaminen käytännössä tapahtuu.

Aerial view of Kuortane Olympic Training Center

Kuortaneen Urheiluopisto

Älykästä hiilineutraalia sähköä, lämpöä ja valoa! Kuortaneen Urheiluopiston hybridienergiajärjestelmä on ainutlaatuinen Euroopassa. Järjestelmän avulla opisto säästää 250 000€ vuodessa ja saavuttaa etuajassa nollahiilitavoitteensa

Laadukkaan ja tuottoisan aurinkovoimalan salaisuus piilee suunnittelussa

Lemkem aurinkovoimala toteutuksessa voimalan sään kestävyys ja tuotto simuloidaan tietokoneella pyörittämällä aurinkoa yrityksen kiinteistön koordinaattien päällä. Näin saamme laskettua tarkasti jokaiselle paneelille, tuhansienkin paneelien voimaloissa, oman tuottoprosentin. Lemkem aurinkovoimaloiden tuottoennuste onkin markkinoiden tarkin.

Solar panels on the roof

Aloitetaan yhdessä kiinteistönne energiamatka!
Asiantunteva ja kokonaisvaltainen aurinkovoimaratkaisu yrityksille ja kiinteistönomistajille

Oma asennus

Käytämme asennuksissamme vain omia asentajiamme. Asentajamme ovat koulutettuja erityisesti kestävän kehityksen energiaratkaisujen asennuksiin. Sekä asentajilla, että työnjohdolla on vuosien kokemus vaativista aurinkovoimaloiden, valaistuksen ja maalämmön asennuksista.

Tehokkuus ja palvelu

Asentajiemme kokemus ja koulutus mahdollistavat erittäin tehokkaat ja nopeat asennukset. Asennukset suunnitellaan niin, että kiinteistön käyttäjille ei koidu häiriöitä ja kulkuväylien mahdolliset sulut ovat lyhyitä. Asentajamme ovat myös erittäin asiakaspalveluhenkisiä.

Turvallisuus ja huolto

Asennuksemme suoritetaan aina työturvallisuus ja kiinteistön käyttäjien turvallisuus edellä. Tämä koskee myös roskien poiskuljetuksia ja asennuksen jälkeistä huoltoa. Haluamme, että meiltä tilatut ratkaisut ovat aina huolettomia valintoja asiakkaillemme. Asennuksemme suoritetaan myös hygieniaturvallisesti.

Aurinkopaneelit yrityksille ja kiinteistönomistajille – Usein kysyttyjä kysymyksiä?

Mistä tietää onko voimalasta hyötyä yritykselle?

Osaamme suunnitella voimalan niin, että se on asiakkaalle mahdollisimman kustannustehokas ja tuottava. Aurinkovoimalan sijoitetun pääoman tuotto on jopa 20-25%.


Kuinka usein aurinkovoimalaa pitää huoltaa?

Hyvin toteutettu ja suunniteltu aurinkovoimala on lähes huoltovapaa ja kestää kymmeniä vuosia kiinteistön katolla. Usein sade riittää puhdistamaan paneelien pinnat.


Kuinka nopeasti aurinkoenergia pienentää kiinteistön energia kustannuksia?

Kustannussäästöjä saadaan jopa aurinkovoimalan ensimmäisestä päivästä alkaen. Aurinkovoimala laskee yrityksen energiankulutusta huomattavasti. Itse tuotettu aurinkosähkö on verkosta ostettua sähköä reilusti edullisempaa.


Ovatko aurinkopaneelimme tuotettu vastuullisesti?

Aurinkopaneelimme tulevat yhdeltä maailman vanhimmalta ja suurimmalta aurinkopaneeleiden valmistajalta Trina Solarilta. Trina Solar on maailman vastuullisin paneelivalmistaja ja Trina Solar kuuluu ISO14064-1 standardin todennetun hiilijalanjälkilaskun ohjelmaan.


Kannattaako ylijäämäsähkö myydä?

Ylijäämäsähköstä saatava korvaus on tyypillisesti luokkaa 4 snt/kWh. Ylijäämäsähkö kannattaa myydä, mutta sen takia ei kannatta tehdä liian isoa aurinkovoimalaa, vaan mitoittaa voimala yrityksen omalle kulutukselle sopivaksi.


Peritäänkö mahdollisesta ylijäämäsähkön myynnistä siirtomaksua?

Riippuu sähkönsiirtoyhtiöstä. Mikäli siirtomaksu peritään, on kyse pienestä summasta, millä ei ole käytännössä merkitystä (luokkaa 0,1snt/kWh).


20 000 000kg säästettyjä CO2-päästöjä

Olemme säästäneet asiakkaidemme kanssa aurinkovoimalla 20milj. kg CO2-päästöjä.

20-25% pienempi energiankulutus

Aurinkovoimala laskee taloyhtiön energiankulutusta noin 20-25%.

Aurinkovoimalan tarjous 3 tunnissa

Saamme lähetettyä tarjouksen kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen.

Yli 1000 asennettua aurinkovoimalaa

Olemme asentaneet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri Suomea eri kokoisiin kiinteistöihin.

Ota yhteyttä

Lemkem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.